Android Management Experience setup guide

Felsök Android Management Experience

Konfiguration och installation

Varför kan jag inte skapa ett konto?
Om du har problem med att konfigurera ett konto för företaget ska du
  • se till att e-posten för ditt Google-konto inte redan har använts för ett hanterat Android-konto med en EMM-leverantör (Enterprise Mobility Management)
  • använda ett vanligt Google-konto (inte ett G Suite-konto) för att konfigurera Android Management Experience.
Varför kan jag inte skanna QR-koden?

Se först till att du ger tillgång till enhetens kamera från appen Android Management Experience.Därefter ska du skanna koden vänd mot skärmen och i rätt vinkel. Du kan alltid ange koden istället för att skanna den.

Varför är QR-koden ogiltig?

QR-koden är giltig i en timme. Därefter måste administratören gå igenom enhetsregistreringen igen för att skapa en annan kod.

Varför skapas inte jobbprofilen?

Kontrollera att enheten är krypterad och kör Android 5.1 eller senare.

Om jobbprofilen fortfarande inte har skapats kontrollerar du om enheten hanteras av en annan EMM. Om den gör det måste du ta bort denna enhetspolicy.

Så här tar du bort enhetspolicyn:

1. Öppna Inställningar följt av Konton följt av Jobb på enheten.
  2. Tryck på Ta bort jobbprofil.
  3. Tryck på Ta bort för att ta bort den valda jobbprofilen från enheten.
  4. Gå till Inställningar följt av Säkerhet följt avEnhetsadministration följt avEnhetsadministratörer.
  5. Bekräfta att EMM-enhetsadministratören har tagits bort och inte längre visas i det här avsnittet.
Varför kan jag inte lägga till en ny användare eller enhet?

Android Management Experience är begränsad till maximalt 100 enheter och 100 användare. Maximalt 25 enheter kan läggas till för en enskild användare.

Efter utvärderingsperioden

Kan jag flytta min användardata om jag vill migrera till en annan EMM?

Det går i nuläget inte att automatiskt flytta data från Android Management Experience till en annan EMM.

Kan jag använda Android Management Experience för att hantera företagets mobila enheter?

Nej. Android Management Experience är ett utvärderingsverktyg. Ta reda på mer om hur du kan använda Android långsiktigt inom organisationen genom att kontakta Android for Business-teamet.