Jag kan inte ändra vissa enhetsinställningar

Beroende på vilka policyregler som fastställts av administratören är det inte säkert att du kan utföra vissa åtgärder eller ändra vissa inställningar på enheten.

Obs! En del av den här informationen kanske inte gäller alla enheter.

Öppna alla   |   Stäng alla

Frågor om appar och kontakter

Jag kan inte söka efter kontakter i arbetet i min personliga profil
Om administratören tillåter det kan du endast söka efter kontakter i arbetet från dina personliga kontakter och uppringningsappar på enheter med Android 7.0 Nougat eller senare.
Jag kan inte komma åt en app
Administratörer kan tillfälligt stänga av appar. Om du försöker komma åt en avstängd app får du ett meddelande om att den är inaktiverad. Avstängda appar kan även visas som nedtonade ikoner i översikten. Om du behöver komma åt appen kontaktar du administratören. När administratören har återställt åtkomsten till den avstängda appen kan du visa aviseringar och komma åt den igen.

Frågor om enhetsinställningar

Jag kan inte ändra min användarikon
Om du har en enhet med Android 7.0 Nougat eller senare kan administratören välja användarikon för den profil de kontrollerar. Du kan inte ändra den.
Jag kan inte aktivera dataroaming
För att spara dataanvändning kan administratören inaktivera dataroaming på företagsägda enheter med Android 7.0 Nougat eller senare. Om du försöker aktivera dataroaming får du ett meddelande om att det är inaktiverat. Du kan fortfarande använda Wi-Fi om det är tillgängligt.
Jag kan inte ändra mitt meddelande på låsskärmen
Administratören kan ställa in ett meddelande på låsskärmen på företagsägda enheter med Android 7.0 Nougat eller senare. Det meddelandet ersätter ditt meddelande på låsskärmen. Du kan inte ändra det.
Jag kan inte inaktivera eller redigera VPN för min jobbprofil

På enheter med Android 6.0 Marshmallow eller senare kan administratören hindra dig från att konfigurera ett virtuellt privat nätverk (VPN). Dessutom kan de kräva att jobbappar på enheter med Android 7.0 Nougat eller senare alltid ansluter till företagets nätverk genom ett visst VPN. I så fall kan du inte koppla från eller redigera ditt jobb-VPN. VPN i din personliga profil påverkas dock inte.

Tips! Om administratören anger att jobbappar alltid ansluter genom ett visst VPN kan du ta reda på mer om nätverket. Svep nedåt med två fingrar från en skärms överdel, inklusive låsskärmen. Tryck sedan på Nätverket kan vara övervakat.

Jag kan inte ändra min bakgrund
På enheter med Android 7.0 Nougat eller senare kan administratören ställa in bakgrunden för den profil de kontrollerar. Du kan inte ändra den.

Övriga frågor

Administratören kan även begränsa andra enhetsinställningar, till exempel att:

• Lägga till en ny användare
  • Konfigurera inställningar för Wi-Fi, Bluetooth eller sammanlänkning
  • Konfigurera mobilnätverk
  • Installera appar från okända källor
  • Använda fysiska medier, till exempel SD-kort
  • Dela data genom närfältskommunikation (NFC) med Android Beam
  • Använda platstjänster

Om du har några frågor om detta kontaktar du administratören.