Ik kan bepaalde apparaatinstellingen niet wijzigen

Afhankelijk van het beleid dat is ingesteld door uw beheerder, kunt u wellicht bepaalde handelingen niet uitvoeren of bepaalde instellingen niet wijzigen op uw apparaat.

Opmerking: Sommige informatie is mogelijk niet van toepassing op alle apparaten.

Alles openen   |   Alles sluiten

Problemen met apps en contacten

Ik kan niet zoeken naar werkcontacten in mijn persoonlijke profiel
U kunt alleen op apparaten met Android 7.0 Nougat en hoger zoeken naar werkcontacten vanuit uw persoonlijke contacten en kiezer-app, mits uw beheerder dit toestaat.
Ik heb geen toegang tot een app
Beheerders kunnen apps tijdelijk blokkeren. Als u een geblokkeerde app probeert te openen, krijgt u de melding dat deze app is uitgeschakeld. Geblokkeerde apps kunnen ook uitgegrijsd worden weergegeven in uw app-launcher. Neem contact op met uw beheerder als u de app nodig heeft. Nadat uw beheerder de toegang tot de geblokkeerde app heeft hersteld, kunt u weer meldingen bekijken en de app openen.

Problemen met apparaatinstellingen

Ik kan mijn gebruikerspictogram niet wijzigen
Als u een apparaat heeft met Android 7.0 Nougat of hoger, kan uw beheerder het gebruikerspictogram kiezen voor het profiel dat hij beheert. U kunt dit niet wijzigen.
Ik kan gegevensroaming niet inschakelen
Uw beheerder kan gegevensroaming uitschakelen op apparaten met Android 7.0 Nougat of hoger die eigendom zijn van het bedrijf om gegevensgebruik te verminderen. Als u gegevensroaming probeert in te schakelen, krijgt u de melding dat dit is uitgeschakeld. U kunt wel wifi gebruiken, indien dit beschikbaar is.
Ik kan het bericht op het vergrendelingsscherm niet wijzigen
Uw beheerder kan een bericht op het vergrendelingsscherm instellen op apparaten met Android 7.0 Nougat of hoger die eigendom zijn van het bedrijf. Dit bericht vervangt uw eigen bericht op het vergrendelingsscherm. U kunt dit niet wijzigen.
Ik kan het VPN niet uitschakelen of bewerken voor mijn werkprofiel

Op apparaten met Android 6.0 Marshmallow of hoger kan het voorkomen dat u door de instellingen van uw beheerder geen Virtual Private Network (VPN) kunt configureren. Daarnaast kan uw beheerder vereisen dat werk-apps op apparaten met Android 7.0 Nougat of hoger altijd verbinding maken met het netwerk van uw organisatie via een bepaald VPN. Als dit het geval is, kunt u uw werk-VPN niet ontkoppelen of bewerken. Dit heeft geen invloed op het VPN van uw persoonlijke profiel.

Tip: Als uw beheerder heeft gespecificeerd dat werk-apps altijd verbinding moeten maken met een bepaald VPN, kunt u meer informatie zien over het netwerk. Veeg met twee vingers omlaag vanaf de bovenkant van het scherm. Dit kan ook op het vergrendelingsscherm. Tik vervolgens op Netwerk kan worden gecontroleerd.

Ik kan mijn achtergrond niet wijzigen
Op apparaten met Android 7.0 Nougat of hoger kan uw beheerder de achtergrond instellen voor het profiel dat hij beheert. U kunt dit niet wijzigen.

Andere problemen

Uw beheerder kan ook beperkingen instellen voor andere apparaatinstellingen, zoals:

• Een nieuwe gebruiker toevoegen
  • Instellingen voor wifi, Bluetooth of tethering configureren
  • Mobiele netwerken configureren
  • Apps van onbekende bronnen installeren
  • Fysieke media gebruiken, zoals SD-kaarten
  • Gegevens delen met Near Field Communication (NFC) via Android Beam
  • Locatieservices gebruiken

Neem contact op met uw beheerder als u hier vragen over heeft.