Tilldela roller i företag

När du skapar ett hanterat Google Play-konto för företag blir det Google-konto som används ett administratörskonto för företaget. Som administratör för ett hanterat Google Play-konto kan du lägga till andra användare som kan hjälpa dig att hantera uppgifter på hanterad Google Play. Du tilldelar en roll för varje användare. Du kan lägga till så många användare du vill.

Typer av roller

Administratörer kan utföra uppgifter för apphantering som att godkänna appar och hantera kostnadsfria appar och betalappar.
Ägare har den högsta behörighetsnivån. De kan göra allt som administratörer kan göra samt

• lägga till eller ta bort administratörer och ägare
  • radera företaget.

Hantera roller

Lägga till en administratör

Endast en ägare kan lägga till en administratör.

1. Logga in på hanterad Google Play.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Lägg till Lägg till.
  4. Ange e-postadressen för användaren som du vill lägga till och klicka på Bjud in.
  5. En e-postinbjudan skickas till användaren. Klicka på Stäng.

När du bjuder in en användare att vara administratör visas personens e-postadress i listan över administratörer. Nya administratörer måste godkänna din inbjudan innan du kan redigera deras uppgifter. När användaren har accepterat inbjudan kan hen logga in på hanterad Google Play och utföra uppgifter för apphantering.

Skapa en ägare

Det är bara en ägare som kan skapa en annan ägare. Användarna måste först bli inbjudna som administratörer innan du kan uppdatera dem till ägare.

1. Logga in på hanterad Google Play.
  2. Klicka på Inställningar
  3. Välj administratör och klicka på Redigera Redigera
  4. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil och välj Ägare
  5. Klicka på Uppdatera.
Tips! Vi rekommenderar att företag lägger till en andra ägare läggs för redundans
Ta bort en ägare eller administratör

Endast en ägare kan ta bort en ägare eller administratör.

1. Logga in på hanterad Google Play.
  2. Klicka på Inställningar
  3. Välj ägare eller administratör och klicka på Redigera Redigera.
  4. Klicka på Radera Radera för att bekräfta.
Tips! Vi rekommenderar att aktivera tvåfaktorsautentisering för kontot som används för hanterade Google Play.