Pausa eller aktivera jobbprofilen

Endast enheter med Android 7.0 eller senare

När jobbprofilen är aktiverad kan dina jobbappar köras och generera aviseringar som visas bredvid dina personliga aviseringar. Om du pausar jobbprofilen inaktiveras jobbappar och aviseringar tillfälligt, så att du kan använda enheten utan att jobbet stör. Du kanske vill pausa jobbprofilen när du är ledig. Till exempel när du slutar för dagen, under helgen eller när du är på semester.

När jobbprofilen är pausad körs inte jobbappar, aviseringar genereras inte och du sparar data och batteritid. Du kommer inte heller åt jobbappar eller jobbwidgetar. Om du försöker komma åt dem blir du tillfrågad om du vill aktivera jobbprofilen igen.

Obs! Om enheten är företagsägd kan IT-administratören ange en gräns för hur länge jobbprofilen kan pausas. Om jobbprofilen är pausad längre än denna gräns kan åtkomsten till personliga appar och personlig data inaktiveras tills du aktiverar jobbprofilen igen.

Så här gör du

En del av de här stegen kan variera beroende på enhet.

Så här pausar eller aktiverar du jobbprofilen på fliken Jobbprofil:

1. Svep uppåt längs hela skärmen från dess nederkant.
  2. Tryck på fliken Jobb.
  3. Ändra reglaget Jobbappar längst ned på skärmen.

När reglaget är inaktiverat är jobbprofilen pausad. När reglaget är aktiverat är jobbprofilen aktiv.

Så här pausar du jobbprofilen via snabbinställningarna:

1. Svep nedåt från skärmens överkant och leta upp jobbkortet (portföljikonen).

Du kan behöva svepa nedåt en gång till för att se alla snabbinställningar. Om jobbkortet inte visas kan du lägga till det på enheten genom att trycka på redigeringsikonen längst ned på panelen.

2. Tryck på jobbkortet.

Om kortet är nedtonat är jobbprofilen pausad. Om kortet är upplyst är jobbprofilen aktiv.

Konfigurera ett automatiskt schema för jobbprofilen:

Du kan även ställa in schemaläggning för jobbprofilen. När schemaläggningen är aktiv aktiveras och inaktiveras jobbprofilen automatiskt under de tidsperioder du har angett.

Om du vill göra följande:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Digitalt välmående och föräldrakontroller.
  3. Tryck på Jobbprofil och aktivera Ställ in ett schema.
  4. Nu kan du ange vilka tider och veckodagar som jobbprofilen automatiskt ska förbli aktiv.