Je werkprofiel onderbreken of aanzetten

Alleen voor apparaten met Android 7.0 of hoger

Als je werkprofiel actief is, kunnen je werk-apps worden uitgevoerd en meldingen genereren die naast je persoonlijke meldingen worden weergegeven. Als je je werkprofiel onderbreekt, worden je werk-apps en -meldingen tijdelijk uitgezet. Zo kun je het apparaat gebruiken zonder dat je wordt gestoord door je werk. Je kunt je werkprofiel onderbreken als je niet werkt, bijvoorbeeld aan het einde van je werkdag, in het weekend of als je vakantie hebt.

Als je werkprofiel is onderbroken, worden werk-apps niet uitgevoerd, genereren ze geen meldingen en verbruiken ze geen data en batterijlading. Je hebt ook geen toegang tot werk-apps of -widgets. Als je probeert een werk-app of -widget te openen, zie je een bericht waarin wordt gevraagd of je je werkprofiel weer wilt aanzetten.

Opmerking: Als je apparaat eigendom is van het bedrijf, kan je IT-beheerder een limiet instellen voor hoelang je werkprofiel kan worden onderbroken. Als je werkprofiel langer wordt onderbroken dan deze limiet, kan de toegang tot je persoonlijke apps en gegevens worden opgeschort totdat je je werkprofiel weer aanzet.

Instructies

Sommige van deze stappen zijn misschien niet op elk apparaat hetzelfde.

Zo kun je je werkprofiel onderbreken of aanzetten op het tabblad Werkprofiel:

1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm tot de bovenkant.
  2. Tik op het tabblad Werk.
  3. Gebruik de schakelaar Werk-apps onderaan je scherm.

Als de schakelaar uitstaat, is je werkprofiel onderbroken. Als de schakelaar aanstaat, is je werkprofiel actief.

Zo kun je je werkprofiel onderbreken via Snelle instellingen:

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van een scherm en zoek de werktegel (icoon van een aktetas).

Mogelijk moet je opnieuw omlaag swipen om alle snelle instellingen weer te geven. Als je de werktegel niet ziet, kun je deze toevoegen (indien ondersteund door je apparaat) door onderaan het venster op het bewerkingsicoon te tikken.

2. Tik op de werktegel.

Als de tegel gedimd wordt weergegeven, is je werkprofiel onderbroken. Als de tegel is verlicht, is je werkprofiel actief.

Een automatische planning instellen voor je werkprofiel

Je kunt ook een planning instellen voor je werkprofiel. Als je apparaat actief is, wordt je werkprofiel automatisch aan- en uitgezet gedurende de perioden die je hebt opgegeven.

Actie:

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  3. Tik op Werkprofiel en zet Een schema instellen aan.
  4. Je kunt nu de uren en dagen van de week opgeven dat het werkprofiel automatisch actief moet blijven.