Uw werkprofiel in- of uitschakelen

Alleen voor apparaten met Android 7.0 Nougat en hoger

Nadat u uw Android-apparaat heeft ingesteld, kunt u uw werkprofiel tijdelijk uitschakelen. U kunt dan uw apparaat gebruiken in het weekend of wanneer u op vakantie bent, zonder gestoord te worden door werkzaken.

Wanneer uw werkprofiel is ingeschakeld, werken werk-apps en persoonlijke apps naast elkaar.  Wanneer u uw werkprofiel uitschakelt, worden werk-apps niet uitgevoerd. Ze genereren dus ook geen meldingen en gebruiken geen data of de batterij. U heeft ook geen toegang tot werk-apps of -widgets. Als u probeert een werk-app of -widget te openen, ziet u een bericht waarin wordt gevraagd of u uw werkprofiel weer wilt inschakelen.

De werkmodus is een apparaatinstelling. Uw beheerder kan deze dus niet in- of uitschakelen.

Instructies

Sommige informatie is mogelijk niet van toepassing op alle apparaten.

1. Ga op uw apparaat naar Instellingen en dan Accounts en dan Instellingen voor werkprofiel.
  2. Tik op de schakelaar Werkprofiel om deze op Aan of Uit te zetten.

Tip: U kunt uw werkprofiel snel in- of uitschakelen door met twee vingers van de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen. Dit kan ook op het vergrendelingsscherm. Tik vervolgens op de tegel Werkmodus. Als u de tegel Werkmodus niet ziet, kunt u deze toevoegen indien dit wordt ondersteund op uw apparaat. Tik onderaan het venster op het pictogram Bewerken.

Wanneer uw werkprofiel is uitgeschakeld, is het werkpictogram gedimd en wordt er een bericht in Instellingen weergegeven dat het werkprofiel is uitgeschakeld.