Aktivera eller inaktivera jobbprofilens plats

Endast enheter med Android 7.0 eller senare

Om någon av dina jobbappar samlar in platsdata kan administratören kanske se var du befinner dig. Du kan inaktivera platstjänster för jobbappar, men ändå låta dem förbli aktiverade för dina privata appar.

Obs! Om enheten är företagsägd får du en avisering om organisationen behöver platsåtkomst för en jobbapp. Om platsåtkomst krävs kan den inte inaktiveras.

Så här gör du

En del av den här informationen kanske inte gäller alla enheter.

1. Öppna Inställningar på enheten följt av Plats följt av Plats för jobbprofil
  2. Tryck på reglaget för att aktivera eller inaktivera Plats för jobbprofil.

Jobbprofilens platstjänster följer dina övergripande platstjänster för enheten. Om du inaktiverar platstjänster för enheten, så inaktiveras även jobbprofilens plats automatiskt. Om du aktiverar den igen så sparas den tidigare platsinställningen för jobbprofilen på enheten.