Typen Google-accounts

Weet u welk type Google-account u heeft? Google biedt verschillende soorten accounts voor verschillende soorten gebruikers. Momenteel bieden we diverse accounttypen aan, alle met hun eigen services.

Google-account (persoonlijk)
  • Toegang tot producten en services van Google, zoals Gmail, Google Drive, Agenda en Foto's.
  • U kunt een account maken zonder Gmail en in plaats daarvan elk gewenst e-mailadres gebruiken, zoals dat van uw organisatie of een ander webmailadres als Yahoo!® of Microsoft® Outlook®.
  • Wanneer u zich aanmeldt voor Gmail, wordt er automatisch een Google-account gemaakt met een @gmail.com-adres.
G Suite-account (voor organisaties)
  • Deze accounts worden uitgegeven door organisaties die zich hebben aangemeld voor G Suite.
  • Hiermee heeft u toegang tot G Suite-producten en -services waarmee u kunt samenwerken met uw collega's.
  • Uw organisatie kan kiezen uit verschillende versies, zoals G Suite Basic, G Suite Business, G Suite Enterprise en G Suite for Education, Nonprofits of Government.
  • Met deze accounts kunnen Android-apps worden beheerd in Google Play.
Cloud Identity-account (voor organisaties)
  • Deze accounts worden beheerd door de domeinbeheerder van uw organisatie.
  • De accounts lijken op G Suite-accounts, maar hebben geen toegang tot betaalde G Suite-producten, zoals Gmail, Google Agenda en Drive.
  • Met deze accounts kunnen Android-apps worden beheerd in Google Play.
  • Meer informatie
Managed Google Play-account (voor organisaties)
  • Voor organisaties die Android willen instellen maar geen G Suite-account of beheerd Google-account hebben.
  • Geen toegang tot betaalde G Suite-producten, zoals Gmail, Google Agenda en Drive.
  • Met deze accounts kunnen organisaties apps implementeren en beheren via Managed Google Play.
  • Met deze accounts kunnen Android-apps worden beheerd in Google Play.

Als u uw bedrijfsdomein (@mijnbedrijf.com) heeft gebruikt om een persoonlijk Google-account te maken, heeft u een conflicterend account.