Typen Google-accounts

Weet je welk type Google-account je hebt? Google biedt verschillende soorten accounts voor verschillende soorten gebruikers. Momenteel bieden we diverse accounttypen aan, allemaal met hun eigen services.

Google-account voor consumenten
  • Krijg toegang tot producten en services van Google, zoals Gmail, Google Drive, Agenda en Foto's.
  • Je kunt een account maken zonder Gmail, met elk e-mailadres. Dit kan bijvoorbeeld het e-mailadres zijn dat je gebruikt in je organisatie of een ander webmailadres, zoals een adres van Yahoo!® of Microsoft® Outlook®.
  • Als je je aanmeldt voor Gmail, wordt automatisch een Google-account gemaakt met een @gmail.com-adres.
Beheerd Google-account

Beheerde Google-accounts worden gebruikt in organisaties die Google gebruiken als identiteitsprovider. Organisaties kunnen ook hun primaire identiteitsprovider aan Google koppelen om eindgebruikers toegang te geven tot Google-services. Beheerde Google-accounts zijn handig als de identiteit waarmee het apparaat wordt ingeschreven ook wordt gebruikt voor andere Google-services (zoals Google Drive, Google Chrome). Er zijn 2 voorbeelden van Google-accounts die je kunt beheren:

Google Workspace-account (voor organisaties)

• Deze accounts worden uitgegeven door een organisatie die zich heeft aangemeld voor Google Workspace.
  • Krijg toegang tot producten en services van Google Workspace, zodat je kunt samenwerken met collega's.
  • Kies uit verschillende versies, waaronder Individual, Business, Enterprise en Workspace for Education, Nonprofits of Government.
  • Met deze accounts kunnen Android-apps worden beheerd via Managed Google Play.

Cloud Identity-account (voor organisaties)

• Deze accounts worden beheerd door de domeinbeheerder van je organisatie.
  • Ze lijken op een Workspace-gebruikersaccount, maar bieden geen toegang tot betaalde Workspace-producten, zoals Gmail, Google Agenda en Drive.
  • Met deze accounts kunnen Android-apps worden beheerd via Managed Google Play.
  • Meer informatie

Opmerking: Beheerde Google-accounts zijn alleen beschikbaar voor organisaties die beheerde Google-domeinen gebruiken.

Managed Google Play-account (voor organisaties)
  • Voor organisaties die Android Enterprise willen instellen maar geen beheerde Google-accounts hebben of willen gebruiken.
  • Met deze accounts kunnen organisaties apps implementeren en beheren via Managed Google Play.
  • Je hebt geen toegang tot andere Google-services dan Managed Google Play.

Opmerking: Managed Google Play-accounts zijn beschikbaar voor organisaties die beheerde Google-domeinen en Managed Google Play-accounts gebruiken.

Als je je bedrijfsdomein (@mijnbedrijf.com) hebt gebruikt om een persoonlijk Google-account te maken, heb je een conflicterend account.