Jag kan inte verifiera domänen

För kunder som använder hanterade Google-domäner kan verifiering av organisationens domän aktivera ytterligare produkter och tjänster från Google. Domänverifieringen är en säkerhetskontroll som genomförs en gång för att säkerställa att ingen annan kan använda tjänsterna eller skicka e-post som verkar komma från ditt företag.

Varför kan jag inte verifiera domänen?
Organisationen kanske redan har skapat en hanterad Google-domän i syfte att använda en annan Google-produkt (t.ex. Workspace) och utfört domänverifiering. Din organisation kanske fortsätter att använda dessa produkter aktivt eller inte längre använder dem (t.ex. efter en kostnadsfri provperiod).
Hur åtgärdar jag problemet?
  • Om organisationen redan använder en hanterad Google-domän och har utfört domänverifiering behöver du antagligen bara konfigurera Android Enterprise för organisationen. Logga in på Googles administratörskonsol som avancerad administratör med ditt konto som slutar på @mittföretag.com och konfigurera Android.
  • Om du inte kan använda Googles administratörskonsol som avancerad administratör kontaktar du IT-administratören och ber om hjälp.
  • Om du inte kan kontakta IT-administratören eller är osäker på vem som konfigurerar den befintliga hanterade Google-domänen kontaktar du Googles support för att verifiera att du äger domänen. Supportteamet skickar e-post till de primära och sekundära e-postadresser som är kopplade med domänen för att informera dem om att en ny administratör gör anspråk på ägarskapet. De har 72 timmar på sig att avvisa detta eller flytta sin data. Om vår support inte får svar inom 72 timmar tas domänen bort från kontot. Du kan sedan slutföra domänverifieringen.

Mer information finns i Verifiera domänen för att låsa upp funktioner.