Ik kan mijn domein niet verifiëren

Als uw organisatie geen G Suite-account heeft, moet u verifiëren dat u de eigenaar bent van uw domein voordat u Android kunt instellen voor uw bedrijf. Domeinverificatie is een eenmalige veiligheidscontrole waarmee wordt voorkomen dat anderen services kunnen gebruiken of e-mails kunnen verzenden waarvan het lijkt alsof deze van uw bedrijf komen.

Waarom kan ik mijn domein niet verifiëren?

• Uw organisatie is al klant van G Suite en heeft een bestaand account. Dit kan een G Suite-account zijn of een ander account verbonden aan een Google-service, zoals Chrome.
  • Uw organisatie heeft zich aangemeld voor G Suite Basic, oftewel de gratis versie, en de domeinverificatie al voltooid, maar gebruikt de services niet meer.
  • Uw organisatie heeft zich aangemeld voor G Suite en de domeinverificatie al voltooid, maar heeft ervoor gekozen de services niet te blijven gebruiken aan het einde van de proefperiode.

Hoe los ik dit probleem op?

• Als uw organisatie al klant is van G Suite of een account heeft dat is verbonden aan een andere Google-service, is uw domein al geverifieerd. U hoeft Android waarschijnlijk alleen nog maar in te stellen voor uw bedrijf. Log in bij de Google Admin Console als hoofdgebruiker met een account dat eindigt op @mijnbedrijf.com en stel Android in.
  • Als iemand in uw organisatie zich heeft aangemeld voor een Google-service die hij niet meer gebruikt, kunt u contact opnemen met G Suite-ondersteuning om te verifiëren dat u de DNS-records van uw domein beheert. Het ondersteuningsteam stuurt vervolgens een e-mail naar het primaire en secundaire e-mailadres die zijn verbonden aan het domein, waarin staat dat een nieuwe beheerder beweert eigenaar te zijn. De eigenaar van deze e-mailadressen heeft 72 uur de tijd om dit te weerleggen of zijn gegevens te verwijderen. Als ons ondersteuningsteam binnen 72 uur geen reactie ontvangt, verwijderen ze het domein uit het account. Vervolgens kunt u de domeinverificatie voltooien.

Opmerking: Als een gebruiker in uw organisatie zich heeft aangemeld voor een Google-account en het domein van uw bedrijf (@mijnbedrijf.com) heeft gebruikt om het account in te stellen, ontvangt hij een e-mail waarin staat dat een nieuwe beheerder zijn account en gegevens zal beheren nadat die het domein heeft geverifieerd. Hij heeft vervolgens vijf dagen de tijd zijn gegevens te verwijderen uit het account.

Hoe neem ik contact op met ondersteuning?

Als u problemen heeft met het verifiëren van uw domein, kunt u telefonische ondersteuning krijgen.

Doe het volgende als u belt:

1. Voer de pincode in die onderaan de domeinverificatiepagina staat in de Admin Console.
  2. (Optioneel) Kies 1 voor G Suite, inclusief Postini en Google Play.
  3. (Optioneel) Kies 2 voor hulp met de Admin Console, instellingenbeheer of de eerste installatie. U wordt dan doorverbonden met een ondersteuningsmedewerker.