Samtal, sms och kontakter i jobbprofilen

Du kan använda uppringnings- och sms-appar i jobbprofilen. Administratören kan även tillåta sökning efter jobbkontakter från dina personliga kontakter och uppringningsappar på enheter med Android 7.0 Nougat eller senare.

Principen som används för att styra detta finns i Enhetshantering -> Android-inställningar -> Appar och datadelning -> Dela med andra profiler  ==  Tillåt innehållsdelning från jobbprofil till personligt utrymme. (Endast jobbprofil)

Ringa och ta emot samtal

Administratören kan ange en uppringningsapp som du kan använda i jobbprofilen på din enhet med Android 7.0 eller senare. Uppringningsappen loggar jobbsamtalen och använder sig av dina jobbkontakter. Annars görs och tas alla samtal emot på enheten via standardappen för uppringning i ditt personliga utrymme.

Uppringningsapp för jobbprofil angiven av administratören

När du ringer ett samtal med uppringningsappen i jobbprofilen listas det i jobbprofilens samtalslogg, och inte i telefonloggen i ditt personliga utrymme.

Standardapp för uppringning

När du ringer ett samtal till en kontakt i jobbprofilen får du ett meddelande om att du använder den här appen utanför din jobbprofil. Samtalet rings från enhetens standardapp för uppringning i ditt personliga utrymme. När du får ett samtal från någon som är listad i appen Kontakter i jobbprofilen visas deras namn och nummer på skärmen. Om administratören tillåter det visas deras namn i telefonloggen i ditt personliga utrymme. Annars visas endast deras nummer.
Obs! Kontakterna i katalogen för appen Kontakter är inte tillgängliga för jobbprofilen.

Skicka och ta emot sms

Alla sms skickas och tas emot via standardappen för sms i ditt personliga utrymme, som Hangouts.

När du skickar ett sms till en kontakt i din jobbprofil via sms-appen får du ett meddelande om att du använder den här appen utanför din jobbprofil. Sms:et skickas från enhetens standardapp för sms i ditt personliga utrymme. Om kontakten svarar visas sms-svaret som ett svar i ditt personliga utrymme. Konversationer med kontakter i din jobbprofil lagras i historiken i ditt personliga utrymme tillsammans med dina personliga chattar. Endast avsändarens nummer visas och deras uppgifter förblir dolda.