Gesprekken, sms-berichten en contacten in uw werkprofiel

U kunt de kiezer- en sms-apps gebruiken in uw werkprofiel. Uw beheerder kan ook toestaan dat u werkcontacten kunt zoeken vanuit uw persoonlijke contacten en kiezer-app op uw apparaat met Android 7.0 Nougat of hoger.

Het beleid dat dit gedrag beheert, is Apparaatbeheer -> Android-instellingen -> Apps en gegevens delen -> Delen met andere profielen -> Toestaan dat content wordt gedeeld van het werkprofiel met de persoonlijke ruimte. (Alleen werkprofiel)

Bellen of gebeld worden

Uw beheerder kan bepalen welke kiezer-app u gebruikt in het werkprofiel op uw apparaat met Android 7.0 of hoger. Deze kiezer-app in uw werkprofiel houdt alleen een gesprekkenlijst bij van werkgesprekken en is gekoppeld aan uw werkcontacten. Alle andere gesprekken op uw apparaat worden uitgevoerd met de standaard kiezer-app in uw persoonlijke ruimte.

Door de beheerder gespecificeerde kiezer-app in het werkprofiel

Wanneer u belt via de kiezer-app in uw werkprofiel, wordt dit gesprek opgeslagen in de gesprekkenlijst van uw werkprofiel, niet in de gesprekkenlijst in uw persoonlijke ruimte. Gesprekken die u ontvangt in uw werkprofiel worden ook alleen opgeslagen in de gesprekkenlijst van uw werkprofiel. Als u een werkgesprek heeft gemist, tikt u in de melding van het gemiste gesprek op Terugbellen om terug te bellen via de kiezer-app in uw werkprofiel. Als u meer dan één werkgesprek heeft gemist, ziet u het totale aantal gemiste werkgesprekken. U kunt een melding van een gemist werkgesprek snel herkennen, omdat deze is voorzien van een werkprofielpictogram. U ziet een aparte melding van gemiste gesprekken in uw persoonlijke profiel.

Standaard kiezer-app

Wanneer u een contact in uw werkprofiel belt, krijgt u de melding U gebruikt deze app buiten uw werkprofiel. Het gesprek wordt uitgevoerd met de standaard kiezer-app van uw apparaat in uw persoonlijke ruimte. Wanneer u een gesprek ontvangt van iemand in de contacten-app in uw werkprofiel, worden de naam en het telefoonnummer weergegeven. Indien uw beheerder dit toestaat, wordt de naam opgeslagen in de gesprekkenlijst in uw persoonlijke ruimte. Anders wordt alleen het telefoonnummer opgeslagen.
Opmerking: Directorycontacten uit de app Contacten zijn niet beschikbaar in het werkprofiel.

Een sms verzenden of ontvangen

Alle sms-berichten worden verzonden en ontvangen met de standaard sms-app in uw persoonlijke ruimte, zoals Hangouts.

Wanneer u een sms-bericht verzendt naar een contact via de sms-app in uw werkprofiel, krijgt u de melding U gebruikt deze app buiten uw werkprofiel. Het sms-bericht wordt verzonden via de standaard sms-app in uw persoonlijke ruimte. Als uw contact antwoordt, verschijnt zijn sms als antwoord in uw persoonlijke ruimte. Gesprekken met contacten in uw werkprofiel worden ook opgeslagen in de geschiedenis in uw persoonlijke ruimte, naast uw persoonlijke chats. Alleen het nummer van de afzender wordt weergegeven, de andere gegevens blijven verborgen.