Gesprekken, sms-berichten en contacten in je werkprofiel

Je kunt de kiezer- en sms-apps gebruiken in je werkprofiel. Je beheerder kan ook toestaan dat je werkcontacten kunt zoeken vanuit je persoonlijke contacten- en kiezer-apps op je apparaat met Android 7.0 Nougat of hoger.

Het beleid dat dit gedrag beheert, is Apparaatbeheer -> Android-instellingen -> Apps en gegevens delen -> Delen met andere profielen -> Toestaan dat content wordt gedeeld van het werkprofiel met de persoonlijke ruimte. (Alleen werkprofiel)

Bellen of gebeld worden

Je beheerder kan bepalen welke kiezer-app je gebruikt in het werkprofiel op je apparaat met Android 7.0 of hoger. Deze kiezer-app in je werkprofiel houdt alleen een gesprekkenlijst bij van werkgesprekken en is gekoppeld aan je werkcontacten. Alle andere gesprekken op je apparaat worden uitgevoerd met de standaard kiezer-app in je persoonlijke ruimte.

Door de beheerder gespecificeerde kiezer-app in het werkprofiel

Als je belt via de kiezer-app in je werkprofiel, wordt dit gesprek opgeslagen in de gesprekkenlijst van je werkprofiel, niet in de gesprekkenlijst in je persoonlijke ruimte.

Standaard kiezer-app

Als je een contact in je werkprofiel belt, krijg je de melding Je gebruikt deze app buiten je werkprofiel. Het gesprek wordt uitgevoerd met de standaard kiezer-app van je apparaat in je persoonlijke ruimte. Als je een gesprek ontvangt van iemand in de contacten-app in je werkprofiel, worden de naam en het telefoonnummer weergegeven. Indien je beheerder dit toestaat, wordt de naam opgeslagen in de gesprekkenlijst in je persoonlijke ruimte. Anders wordt alleen het telefoonnummer opgeslagen.
Opmerking: Directorycontacten uit de app Contacten zijn niet beschikbaar in het werkprofiel.

Een tekstbericht sturen of krijgen

Alle sms-berichten worden gestuurd en ontvangen met de standaard sms-app in je persoonlijke ruimte, zoals Hangouts.

Als je een tekstbericht stuurt naar een contact via de sms-app in je werkprofiel, krijg je de melding Je gebruikt deze app buiten je werkprofiel. De sms wordt gestuurd via de standaard sms-app in je persoonlijke ruimte. Als je contact antwoordt, verschijnt de sms als antwoord in je persoonlijke ruimte. Gesprekken met contacten in je werkprofiel worden ook opgeslagen in de geschiedenis in je persoonlijke ruimte, naast je persoonlijke chats. Alleen het nummer van de afzender wordt weergegeven, de andere gegevens blijven verborgen.