Hanterad appkonfiguration

Hanterad appkonfiguration (kallas ofta hanterade konfigurationer) är en funktion som ger IT-administratörer möjligheten att fjärrkonfigurera jobbappar för olika användare.

Apputvecklare måste skapa appar med inbyggt stöd för hanterade konfigurationer. Utvecklaren anger i appen vilka alternativ som kan konfigureras. Så här kontrollerar du om en app har stöd för hanterade konfigurationer:

1. Öppna hanterad Google Play eller hanterad Plays iframe via EMM-konsolen.
  2. Sök efter och klicka på appen du vill kontrollera.

Om det finns stöd för hanterade konfigurationer i produktversionen av appen visas följande meddelande under antingen knappen Godkänn eller Välj: This app offers managed configuration.

Om din EMM-leverantör har stöd för hanterade konfigurationer kan du använda alternativen som visas på EMM-konsolen för att tillämpa anpassade konfigurationer för olika användare, användargrupper och enheter.