Ändra din EMM-leverantör

Byta från en EMM-leverantör från tredje part

Om du använder en tredjepartsleverantör av enterprise mobility management (EMM) och vill byta leverantör ber du din nuvarande EMM-leverantör att ta bort Android-hanteringen från företagets Google-konto. Sedan kan du använda antingen Googles slutpunktshantering som EMM-leverantör eller en annan tredjepartsleverantör.

Byta från Googles slutpunktshantering

Om du använder Googles slutpunktshantering och inte längre vill byta kan du ändra inställningen för omfattning och plattformar för mobilhantering. Du kan ändra inställningen för alla eller vissa organisationsenheter och alla enhetsplattformar eller bara Android. En möjlig fördel med att bara ändra enhetshanteringen för Android är att du fortfarande kan hantera andra enheter med avancerad mobilhantering.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Gå till Enheter på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Konfigureringföljt avMobile Management.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Uppdatera inställningarna för mobilhantering till de plattformar och den hanteringsnivå som önskas:
    1. Om du vill ändra inställningen för alla enhetsplattformar väljer du Grundläggande för att använda grundläggande mobilhantering på alla enheter som stöds. Du kan även inaktivera mobilhantering (rekommenderas inte).
    2. Om du endast vill ändra inställningen för Android-enheter väljer du Anpassad och ställer in Android på Grundläggande eller Ohanterad (rekommenderas inte).
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.
  7. Läs mer om att byta till en EMM-leverantör från tredje part i artikeln Använda Android med en tredjepartsleverantör av EMM.