Van EMM-provider wisselen

Wisselen van een externe EMM-provider

Als u een externe provider voor zakelijk mobiliteitsbeheer (EMM) gebruikt en van provider wilt wisselen, vraagt u uw huidige EMM-provider om Android-beheer te verwijderen uit het Google-account van uw bedrijf. Daarna kunt u Google-eindpuntbeheer of een andere externe EMM gebruiken als EMM-provider.

Wisselen van Google-eindpuntbeheer

Als u Google-eindpuntbeheer gebruikt en dit niet meer wilt gebruiken, kunt u de instelling voor mobiel beheer wijzigen voor het gewenste bereik en de gewenste platforms. U kunt de instelling wijzigen voor alle of geselecteerde organisatie-eenheden en voor alle apparaatplatforms of alleen Android. Als u alleen het Android-apparaatbeheer wijzigt, is een mogelijk voordeel dat u andere apparaten nog steeds kunt beheren met geavanceerd mobiel beheer.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Apparaten.
  3. Klik op Instellenen danMobile Management.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Update de instellingen voor mobiel beheer voor de gewenste platforms en het gewenste beheerniveau:
    1. Als u de instelling wilt wijzigen voor alle apparaatplatforms, selecteert u Basis om mobiel beheer op basisniveau te gebruiken voor alle ondersteunde apparaten of schakelt u mobiel beheer uit (niet aanbevolen).
    2. Als u de instelling alleen voor Android-apparaten wilt wijzigen, selecteert u Aangepast en stelt u Android in op Basis of Onbeheerd (niet aanbevolen).
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.
  7. Zie Een externe EMM-provider gebruiken om te wisselen naar een externe EMM-provider.