Installera och avinstallera appar

Du kan installera kostnadsfria eller avgiftsbelagda appar från den godkända listan som hanteras av IT-administratören. Vid behov kan IT-administratören installera appar för enheten på distans. Om IT-administratören har installerat en app kan du se ett meddelande om att du inte kan avinstallera den eftersom den installerats med en administrationspolicy.

Installera en app
  1. Tryck på hantering i Google Play  .
  2. (Valfritt) Tryck på Butikens startsida.
  3. (Valfritt) Sök efter appen som du vill installera.
  4. Tryck på appen som du vill installera.
  5. Tryck på Installera.
  6. (Valfritt) Granska de begärda åtkomstbehörigheterna och tryck på Godkänn.

Ditt företag kan ha privata appar som värdlagras av företaget. Dessa appar värdlagras inte på Googles servrar och kan bara installeras medan du är ansluten till företagets nätverk. Om du väljer att installera en sådan app ser du ett informationsmeddelande så att du vet att det är en app som företaget värdlagrar.

På Android 6 och senare enheter blir du ombedd att godkänna behörigheter som appen begär när den körs.
Avinstallera en app med hjälp av hantering i Google Play.
  1. Tryck på hantering i Google Play  .
  2. Tryck på menyn Meny följt av Mina appar.
  3. Tryck på en installerad app följt av Avinstallera.

Om du inte ser Avinstallera eller om du bara ser Avinstallera uppdateringar kan den valda appen inte tas bort permanent från enheten.

Avinstallera en app med startprogrammet för Android
  1. Öppna den utdragbara panelen med appar.
  2. Leta upp appen som du vill avinstallera.
  3. Tryck och håll nere på appen och dra den till knappen Avinstallera.

Vart du drar appen kan variera beroende på enheten.

Om du inte ser Avinstallera eller om du bara ser Avinstallera uppdateringar kan den valda appen inte tas bort permanent från enheten.