Välja offentliga appar

Du kan välja och godkänna en rad kostnadsfria appar från butiken för hanterad Google Play, organisera dem på sidor med enterprise mobility management-konsolen (EMM) och göra dem tillgängliga för enskilda medarbetare i organisationen.

När du godkänner en app kan du använda EMM-konsolen för att göra den tillgänglig för användarna så att de kan installera den. Du kan även använda EMM-konsolen för att avinstallera appar på distans från en användares enhet.

Hitta kostnadsfria appar
När du öppnar butiken för hanterad Google Play visas ett urval av appar som du kan godkänna för användning i organisationen. Om du inte ser appen som du letar efter kan du söka i hela Google Plays appkatalog:
  1. Öppna hanterad Google Play.
  2. Ange ett sökord i sökfältet.
  3. Välj Alla apparAlla appar-menyn.
  4. Välj KostnadsfriaAlla priser-menyn.
Godkänna kostnadsfria appar som användarna får installera

Så här godkänner du en app:

1. Logga in på hanterad Google Play.
  2. Sök efter och klicka på appen som du vill godkänna.
  3. Klicka på Godkänn.
  4. Om du vill godkänna appbehörigheterna för ditt företag klickar du på Godkänn.
  5. Klicka på Klar.
Ta bort kostnadsfria appar från godkännandelistan
Om du bestämmer att du inte längre vill ha en kostnadsfri app tillgänglig för användarna, kan du ta bort den från listan över godkända appar. När du tar bort en app från godkännandelistan syns den inte längre i butiken för hanterad Google Play för användare som inte redan har installerat den. Om någon har installerat den är den fortfarande synlig i Mina appar tills den avinstalleras.

Så här tar du bort en app från godkännandelistan:

1. Logga in på hanterad Google Play.
  2. Från startmenyn i butiken väljer du Mina företagsappar.
  3. Alla appar-menyn väljer du Kostnadsfritt.
  4. Klicka på den app som du vill ta bort.
  5. Klicka på knappen Dra tillbaka godkännande.
  6. Klicka på knappen OK.