Google Play Protect Service

Google Play Protect Service (GPPS) is een systeem-app voor Android die werkt als een detectiemechanisme dat Android-apparaten beschermt tegen malware, zoals phishingmalware.

GPPS wordt met dezelfde instelling door de gebruiker beheerd als Google Play Protect (GPP). Als je GPP aan- of uitzet, wordt GPPS ook aan- of uitgezet. Hierdoor kan GPPS niet worden uitgezet als GPP aanstaat.

Opmerking: De app is op dit moment een optionele GMS-functie. We zijn van plan de beschikbaarheid uit te breiden naar andere OEM's.

Phishingdetectie

Phishingdetectie is een van de functies van GPPS die phishingmalware detecteert. Het doel van de functie is om mogelijke diefstal van persoonlijke inloggegevens en andere gevoelige informatie te voorkomen.

Hoe het werkt
Phishingdetectie van GPPS analyseert de apparaatschermen lokaal. Verdachte apps worden ter beoordeling aan Google gemeld. Gebruikersgegevens (zoals screenshots) verlaten het apparaat niet.
Bediening op het apparaat
De schakelaar voor Phishingdetectie vind je in Instellingen. Gebruikers kunnen zich ook afmelden via het Veiligheidscentrum.
  • Phishingdetectie kan afzonderlijk worden aan- en uitgezet voor het persoonlijke profiel en het werkprofiel.
Opmerking: Phishingdetectie staat standaard uit in werkprofielen en op volledig beheerde apparaten.