Vanliga frågor om Android 14

Avancerad säkerhet och efterlevnad

Förbättrad säkerhet med pinkod

Gäller detta för pinkoden till jobbprofilen?
Nej. Den sexsiffriga pinkoden är endast inställd som standard för enhetens pinkod.
Betyder det att ohanterade enheter också får en sexsiffrig pinkod som standard?
Ja. På alla Android 14-enheter uppmuntras användarna att ange en sexsiffrig pinkod som standard.
Kan anställda ange en kortare pinkod om IT-administratören tillåter det?
Ja, men Google rekommenderar sexsiffriga pinkoder för Android-enheter som säkerhetspraxis.

Hanterat ultrabredband (UWB)

Vad är ultrabredband (UWB)?
Ultrabredband (UWB) är ett protokoll för trådlös kommunikation som innebär att en mycket låg energinivå kan användas för kommunikation med kort räckvidd och hög bandbredd över en stor del av radiospektrumet. Den används för att fånga upp mycket exakt rums- och riktningsdata.
Varför måste vi efterleva NIAP?
National Information Assurance Partnership (NIAP) är ett initiativ från den amerikanska regeringen som hanterar kraven för säkerhetstestning av kommersiell teknik, kommersiella produkter och kommersiella tjänster, till exempel ultrabredband (UWB). NIAP-kraven (från PP_MDF_V3.3) används som grund för säkerhetskraven för Android-enheter, vilket säkerställer att Android-enheterna kan tillgodose företagsbehoven för alla kunder.
Vad är standardinställningen för UWB?
UWB är aktiverat som standard på Android-enheter.
Kan UWB hanteras på privata enheter?
Nej. IT-administratörer kan bara hantera UWB-radio på företagsägda enheter.

Skydda enheter med 2G-anslutningskontroller

Kan anställda stänga av 2G om de reser till ett riskområde?
Ja. När 2G-anslutning inte hanteras utifrån en policy kan användarna inaktivera 2G i enhetsinställningarna.

Säkerhetspolicyer för hantering av användaruppgifter

Vad är en hanterare för användaruppgifter?
I en hanterare för användaruppgifter (Credential Manager) kombineras stödet för nycklar med traditionella autentiseringsmetoder som lösenord och Logga in med Google. Det gör att användarna kan logga in i appar och på webbplatser med en biometrisk sensor (till exempel ett fingeravtryck eller ansiktsigenkänning), en pinkod eller ett mönster. Då behöver inte användarna komma ihåg och hantera lösenord.
Går det att hantera hanteraren för användaruppgifter via den privata profilen för jobbprofilen på företagsägda enheter?
För närvarande innebär detta bara hantering av hanteraren för användaruppgifter i jobbprofilen. Den privata profilen kan använda valfri hanterare för användaruppgifter och kontrolleras inte av någon IT-administratör.
Kan användningen av hanterare för användaruppgifter blockeras av en policy?
Ja. IT-administratörer kan blockera alla hanterare för användaruppgifter i jobbprofilen och på företagsägda enheter.
Vilken är standardstatusen om det inte finns någon godkännandelista?
Anställda kan använda valfri hanterare för användaruppgifter på enheten.

Förbättrad användarupplevelse för anställda

Spara skärmbilder i jobbprofilen

Min organisation tillåter inte skärmbilder på jobbenheter. Tillåts skärmbilder i jobbprofilen automatiskt när enheterna uppgraderas till Android 14?
Nej. De befintliga policyerna för förebyggande av dataförlust gäller fortfarande efter uppgradering till Android 14. Om skärmbilder har inaktiverats tidigare måste IT-administratörer aktivera skärmbilder för jobbprofiler i EMM-policyerna.

Förbättrade korsprofilfunktioner

Korsprofilfunktion för meddelanden

Jag kunde redan se mina jobbkontakter i nummerpresentatören och när jag sökte i min privata kontaktapp. Vad ändras med den här funktionen?
Med detta nya API kan appar från tredje part (t.ex. WhatsApp) få skrivskyddad åtkomst till jobbkontakter.
Får appar med privata profiler automatiskt åtkomst till jobbkontakter i Android 14?
Den här funktionen är ett API som gör det möjligt för utvecklare att lägga till åtkomst till jobbkontakter i sina appar. Om det tillåts enligt EMM-policyn och användaren har beviljat behörigheterna kan appar i den privata profilen få skrivskyddad åtkomst till att visa jobbkontakter.
Kan appar i den privata profilen lägga till kontakter i jobbprofilen?
Nej. API:et har skrivskyddad åtkomst, så privata appar kan bara visa jobbkontakter.

Korsprofilfunktion för applänkar

Hur kan slutanvändarna få åtkomst till den här funktionen?
Detta är endast en förändring i användargränssnittet. Inga partneruppdateringar (EMM eller OEM) eller IT-administratörsåtgärder krävs för att använda den här funktionen.
Innebär den här ändringen att alla länkar i jobbprofilen kan öppnas via en app i den privata profilen?
Nej. IT-administratörer kan ange policyer som begränsar vilka länkar i jobbprofilen som kan öppnas i den privata profilen. Funktionen förbättrar användarupplevelsen för att öppna länkar som tillåts i olika profiler.

Synliga inställningar för jobbprofilen

Fungerar det här även på alla OEM-enheter med egna användargränssnittsinställningar?
Ändringen implementeras i Android Open Source Project (AOSP) och är tillgänglig för alla OEM-enheter.

Byta profil i Google-appar

Fungerar den här funktionen bara i Google-appar?
Ja, profilbyte i appar är specifikt tillgängligt i Google-appar. Tredjepartsutvecklare kan bygga in liknande funktioner i sina appar.
Hur skiljer sig detta från möjligheten att byta mellan olika konton i Google-appar?
Om det finns flera Google-konton på en enhet kan du enkelt byta mellan konton genom att svepa vertikalt på profilbilden i en Google-app. Med den här funktionen kan du även växla mellan jobbprofilen och den privata profilen i dessa appar genom att svepa åt sidan på profilbilden.

Dela en del av skärmen

Med den här ändringen blir det möjligt att endast tillåta skärmbilder/skärminspelning av specifika appar utifrån EMM-policyn
IT-administratörer kan inaktivera skärmbilder/skärminspelning på enhets- eller profilnivå. Med den här funktionen kan anställda välja att enbart en specifik app ska delas under en skärmdelningssession. Detta minskar risken för oavsiktligt dataläckage via skärmdelning.
Stoppas delvis skärmdelning automatiskt om jag byter till en annan app av misstag eller fortsätter en tom skärm att delas?
Om en anställd byter till en annan app visas en tom skärm, men skärmdelningssessionen är aktiv.