Systemuppdateringar från Google på enheter som har registrerats med Android Enterprise

Översikt över Googles systemuppdateringar

Googles systemuppdateringar ger nya och användbara funktioner som gör Android-enheten säkrare och mer tillförlitlig. Det som uppdateras är bland annat operativsystemet Android som tillhandahålls av Google, Google Play Butik och Google Play-tjänster. Systemuppdateringar från Google är tillgängliga för alla Google-certifierade Android-enheter.

I många fall måste företag se till att systemuppdateringar tillämpas i god tid. Den här artikeln handlar om de verktyg som är tillgängliga för hantering av systemuppdateringar på enheter med Android Enterprise.

Se vad som är nytt i Googles systemuppdateringar.

Hantera systemuppdateringar med systemuppdateringsprinciper

IT-administratörer kan använda sin EMM-leverantör (Enterprise Mobility Management) för att tillämpa systemuppdateringsprinciper som ändrar beteendet för Googles systemuppdateringar. Systemuppdateringsprinciper kan vara användbara för organisationer som har dedikerade enheter som alltid är aktiva och där det inte finns någon slutanvändare som kan godkänna uppdateringar (t.ex. digital skyltning).

Om dessa principer tillämpas kan enheterna startas om automatiskt utan att användaren behöver göra något. Du kan läsa om alternativa sätt att hantera systemuppdateringar i avsnittet Hantera systemuppdateringar med efterlevnadsprinciper.

Sammanfattning av systemuppdateringsprinciper:

Princip Beskrivning
AUTOMATISK Med den här principen installeras uppdateringar automatiskt när de blir tillgängliga och enheten startas om vid behov.
PERIODISK Den här principen installerar systemuppdateringar under en daglig underhållsperiod. En underhållsperiod är en enda period som upprepas dagligen (t.ex. 13.00–16.00). Om omstart krävs utlöses den automatiskt. Om det går 30 dagar utan att en installation genomförs betraktas denna princip som AUTOMATISK. Installationer kan misslyckas av skäl som inte omfattar anslutning, otillräckligt diskutrymme eller lågt batteri.
UPPSKJUTEN

Denna princip skjuter upp installationen av systemuppdateringar i 30 dagar. När timern löper ut hanteras uppdateringar som om ingen princip hade tillämpats. Om en annan uppdatering släpps under den 30 dagar långa timern för uppskjutning ställs timern in på ytterligare 30 dagar.

Obs! Säkerhetsuppdateringar (till exempel säkerhetskorrigeringar varje månad) påverkas inte av den här principen.

IT-administratörer kan också ange låsta perioder. En låst period är ett datumintervall som upprepas årligen under vilket systemuppdateringar inte ska installeras. Principen förhindrar att uppdateringar installeras och en användare kan inte göra en uppdatering manuellt. Det går att konfigurera låsta perioder på upp till 90 dagar. Det måste vara minst 60 dagar mellan olika intilliggande låsta perioder. Utanför den låsta perioden du anger tillämpas det normala principbeteendet på enheten (ingen, automatisk, periodisk eller uppskjuten).

Systemuppdateringar via Google Play (huvuduppdateringar)

Systemuppdateringar via Google Play (kallas även huvuduppdateringar) laddas ned automatiskt, men enheten måste startas om för att de ska installeras. Dessa uppdateringar utlöser inte en automatisk omstart utan installeras i stället vid nästa omstart av en användare, administratör eller princip. Omstarter som utlöses av systemuppdateringsprincipen installerar den tillhörande Google/OEM-systemuppdateringen och alla tidigare nedladdade systemuppdateringar via Google Play.

Du kan även installera systemuppdateringar via Google Play manuellt genom att öppna Inställningar Om Android-version Systemuppdatering via Google Play.

Hantera systemuppdateringar med efterlevnadsprinciper

IT-administratörer kan använda en EMM-leverantör (Enterprise Mobility Management) för att tillämpa efterlevnadsprinciper som säkerställer att enheter hålls uppdaterade med systemuppdateringar från Google.

Efterlevnadsmotorer kan använda många signaler som finns på enheten, till exempel operativsystemsversion, information om säkerhetskorrigeringar, appversioner och till och med anslutna SSID för att säkerställa fortsatt efterlevnad för enheten. Om en enhet inte uppfyller kraven kan efterlevnadsmotorn utlösa en åtgärd som att avregistrera enheten eller ta bort åtkomsten till företagets resurser.

Efterlevnadsmotorer kan konfigureras för att övervaka tiden sedan den senaste uppdateringen tillämpades på en enhet. En efterlevnadsprincip kan sedan konfigureras för att tillämpa en åtgärd om en önskad tidsperiod mellan uppdateringar har överskridits. Efterlevnadsprinciper kan även konfigureras för att varna användare och uppmuntra dem att agera innan en princip tillämpas. Vi rekommenderar att du följer efterlevnadsprinciperna för att säkerställa att enheterna är uppdaterade för de flesta användningsfall för kunskapsarbetare.

Läs EMM-leverantörens dokumentation om du vill veta mer om hur du konfigurerar efterlevnadsprinciper för att tillämpa systemuppdateringar.