Efterlysningsläge

Översikt

Obs! Den här artikeln är avsedd för IT-administratörer som hanterar företagsägda enheter. Mer information om hur du hämtar privatägda enheter finns i Hitta min enhet.

Efterlysningsläge är en ny hanteringsfunktion som hjälper till att skydda organisationsdata och återställa tillgångar som har kommit bort. Den här funktionen inaktiverar åtkomsten till enheten och rapporterar enhetens plats till IT-administratörerna. Du kan aktivera Efterlysningsläge på distans om du vill låsa och hitta företagsägda enheter.

Obs! Den här funktionen är tillgänglig för jobbprofiler på företagsägda enheter med Android 13 eller senare och fullständigt hanterade enheter med Android 11 eller senare. Den är endast tillgänglig för EMM-leverantörer som använder Android Management API. Kontakta EMM-leverantören om du vill kontrollera om funktionen är tillgänglig på deras konsol.

Aktivera Efterlysningsläge på företagsägda enheter

När Efterlysningsläge är aktiverat låses enheten för att förhindra obehörig åtkomst till enhetens data. Du kan spåra enhetens plats och spela upp en ljudsignal som hjälper den anställda att hitta enheten.

Så här ställer du in Efterlysningsläge på en enhet
  1. Aktivera Efterlysningsläge på EMM-leverantörens administratörskonsol.
    • Den valda enheten är nu låst, vilket innebär följande:
      1. Åtkomst utöver låsskärmen är förbjuden och aviseringar anonymiseras eller blockeras från att visas på låsskärmen.
      2. Ett anpassat meddelande kan visas med kontaktuppgifter som organisationens namn, telefonnummer, e-postadress och gatuadress.
      3. Enheten är låst tills den har återställts av den anställda.
      4. En ljudsignal ringer på full volym (Stör ej åsidosätts) i fem minuter eller tills den stängs av.
      5. Nödinformation, inklusive nödsamtal, tillåts.
      6. Enheten kan fortfarande ta emot inkommande samtal och ringa nödnummer. Dessutom kan ett samtal göras till ett kontaktnummer om ett sådant har ställts in av IT-administratören.
    • Om enheten inte låses upp av den anställde eller om efterlysningsläget avbryts av IT-administratören efter fem minuter överförs enhetens platsdata till EMM-leverantören.
Om en borttappad enhet hittas
  • Det anpassade meddelandet som har ställts in av IT-administratören visas på låsskärmen.
  • Åtkomst till enheten är förbjuden utan lösenord.
  • Ljudsignalen stängs av.
  • Telefonen kan användas för att ringa direkt till kontaktnumret som IT-administratören har angett för enheten när den är i Efterlysningsläge.
  • Nödinformation, inklusive nödsamtal, tillåts.
  • Enheten kan fortfarande ta emot inkommande samtal.
Avsluta efterlysningsläget
  • IT-administratörer kan avsluta efterlysningsläget från EMM-konsolen.
  • Anställda kan avsluta efterlysningsläget med sitt skärmlåslösenord genom att klicka på Lås upp enheten.