Modus Verloren

Overzicht

Opmerking: Dit artikel is bedoeld voor IT-beheerders die apparaten beheren die eigendom van het bedrijf zijn. Ga naar Vind mijn apparaat voor informatie over het vinden van apparaten die persoonlijk eigendom zijn.

De modus Verloren is een nieuwe beheerfunctie waarmee gegevens van de organisatie kunnen worden beschermd en kwijtgeraakte apparaten kunnen worden teruggevonden. Met deze functie wordt de toegang tot het apparaat uitgezet en wordt de locatie van het apparaat aan de IT-beheerders gemeld. Je kunt de modus Verloren op afstand activeren om apparaten die eigendom zijn van het bedrijf te vergrendelen en te vinden.

Opmerking: Deze functie is beschikbaar voor het werkprofiel op apparaten met Android 13 of hoger die eigendom zijn van het bedrijf en op volledig beheerde apparaten met Android 11 of hoger. De functie is ook exclusief beschikbaar voor EMM's die de Android Management API gebruiken. Neem contact op met je EMM om na te gaan of deze functie beschikbaar is in de console.

De modus Verloren aanzetten op apparaten die eigendom van het bedrijf zijn

Als de modus Verloren is geactiveerd, wordt het apparaat vergrendeld om ongeautoriseerde toegang tot de gegevens van het apparaat te voorkomen. Je kunt de locatie van het apparaat volgen en een audiomelding afspelen zodat de medewerker het apparaat kan vinden.

Een apparaat in de modus Verloren zetten
  1. Zet de modus Verloren aan in de IT-beheerdersconsole van je EMM.
    • Het gekozen apparaat is nu vergrendeld. Dit betekent het volgende:
      1. Toegang tot voorbij het vergrendelscherm is niet toegestaan en meldingen worden verborgen of geblokkeerd voor weergave op het vergrendelscherm.
      2. Er kan een aangepast bericht worden weergegeven met contactgegevens, zoals de naam, het telefoonnummer, het e-mailadres en het adres van je organisatie.
      3. Het apparaat blijft vergrendeld totdat de medewerker het heeft teruggevonden.
      4. Een audiomelding gaat 5 minuten over op vol volume (waarbij Niet storen wordt overschreven) of totdat de melding wordt gesloten.
      5. Noodinformatie, waaronder noodoproepen, is toegestaan.
      6. Het apparaat kan nog steeds inkomende gesprekken ontvangen en een alarmnummer bellen. Daarnaast kan een contactnummer worden gebeld als de IT-beheerder er een heeft ingesteld.
    • Als het apparaat niet binnen 5 minuten door de medewerker wordt ontgrendeld of de modus Verloren niet door de IT-beheerder wordt geannuleerd, worden de locatiegegevens van het apparaat naar je EMM gestuurd.
Als een kwijtgeraakt apparaat wordt gevonden
  • Het aangepaste bericht dat is ingesteld door de IT-beheerder, wordt op het vergrendelscherm getoond.
  • Toegang tot het apparaat is niet toegestaan zonder de toegangscode.
  • De audiomelding wordt uitgezet.
  • Als de telefoon in de modus Verloren staat, kan deze worden gebruikt om rechtstreeks het contactnummer te bellen dat de IT-beheerder heeft ingesteld voor het apparaat.
  • Noodinformatie, waaronder noodoproepen, is toegestaan.
  • Het apparaat kan nog steeds inkomende gesprekken ontvangen.
De modus Verloren afsluiten
  • IT-beheerders kunnen de modus Verloren afsluiten via de EMM-console.
  • Medewerkers kunnen de modus Verloren afsluiten met hun toegangscode voor het vergrendelscherm door op Apparaat ontgrendelen te klikken.