Vad är Android Device Policy?

Android Device Policy är en inbyggd Device Policy Controller som gör det möjligt för IT-administratörer att direkt hantera Android-enheter via EMM-leverantörer (Enterprise Mobility Management) som använder Android Management API.

Utöver att konfigurera jobbprofilen eller den fullständigt hanterade enheten ger Android Device Policy även anställda insyn i de principer som tillämpas av IT-administratörer och gör det lättare för de anställda att slutföra alla obligatoriska åtgärder, till exempel att ange lösenord eller uppdatera till den senaste Android-versionen.

Android Device Policy samlar in viss information från enheten så att IT-administratörer får tillgång till effektiva hanterings- och felsökningsverktyg. Vilken information som samlas in och hur den delas med IT-administratören beror på vilken funktionsuppsättning som har konfigurerats på enheten och om du eller organisationen äger den.

Enheter med en jobbprofil

Om enheten har en jobbprofil kan organisationen se och hantera jobbappar och jobbdata. Organisationen eller Android Device Policy kan inte se eller få tillgång till privata appar, privat data eller privat användningsinformation. Läs mer om vilken data Android Device Policy samlar in om din jobbprofil för IT-administratörens räkning.

Fullständigt hanterade enheter

Om enheten är fullständigt hanterad kan organisationen se och hantera appar och data på hela enheten. Läs mer om den data på din fullständigt hanterade enhet som Android Device Policy gör synlig för IT-administratören.

Oavsett vilken funktionsuppsättning du använder samlar Android Device Policy även in kraschdiagnostik, loggar för tillfälliga fjärrsessioner och annan prestandadata om Android Device Policy-appen i sammanställd form i analys- och felsökningssyfte.

All data som samlas in av Android Device Policy krypteras under överföringen, både när den skickas till Google och till organisationens EMM.