Wat is Android Device Policy?

Android Device Policy is een ingebouwde apparaatbeleidcontroller (DCP) waarmee IT-beheerders Android-apparaten rechtstreeks kunnen beheren via zakelijke mobiliteitsbeheerproviders (Enterprise Mobility Management, EMM) die de Android Management API gebruiken.

Android Device Policy stelt niet alleen het werkprofiel of volledig beheerde apparaat in, maar geeft werknemers ook inzicht in het beleid dat door IT-beheerders wordt afgedwongen en helpt gebruikers te voldoen aan beleidsvereisten waarvoor interactie van werknemers is vereist, zoals een wachtwoord instellen of updaten naar de nieuwste Android-versie.

Android Device Policy verzamelt bepaalde informatie van je apparaat om IT-beheerders effectieve tools voor beheer en probleemoplossing te bieden. Welke informatie wordt verzameld en hoe deze wordt gedeeld met je IT-beheerder, is afhankelijk van de beheerset die op je apparaat is ingesteld, en of jij of je organisatie de eigenaar van het apparaat is.

Apparaten met een werkprofiel

Als je apparaat een werkprofiel heeft, kan je organisatie je werk-apps en -gegevens bekijken en beheren. Je persoonlijke apps, gegevens en gebruiksgegevens zijn niet zichtbaar of toegankelijk voor je organisatie of Android Device Policy. Bekijk meer informatie over welke gegevens Android Device Policy namens je IT-beheerder verzamelt over je werkprofiel.

Volledig beheerde apparaten

Als je apparaat volledig wordt beheerd, kan je organisatie apps en gegevens bekijken en beheren op het hele apparaat. Ontdek meer over de gegevens op je volledig beheerde apparaat die Android Device Policy zichtbaar maakt voor je IT-beheerder.

Ongeacht welke beheerset je gebruikt, verzamelt Android Device Policy ook diagnostische gegevens over crashes, tijdelijke logboeken voor sessies op afstand en andere prestatiegegevens over de Android Device Policy-app voor verzamelde analyse- en probleemoplossingsdoeleinden.

Alle gegevens die Android Device Policy verzamelt, worden versleuteld tijdens de overdracht, zowel naar Google als naar de EMM van je organisatie.