Nätverkskrav för Android Enterprise

Följande artikel har utformats för att hjälpa IT-administratörer att avgöra hur de ska konfigurera sina nätverk för Android Enterprise-enheter.

Brandväggsregler

Det krävs vanligtvis inte att inkommande portar är öppna i nätverket för att Android-enheter ska fungera som de ska. Det finns dock flera utgående anslutningar som IT-administratörer bör vara medvetna om när de konfigurerar sina nätverksmiljöer för Android Enterprise.

Följande lista kan komma att ändras. Den omfattar kända slutpunkter för aktuella och tidigare versioner av API:er för företagshantering.

Observera att de flesta slutpunkter inte är läsbara. Därför kan du blockera port 80 för dessa webbadresser (alla är bakom SSL).

Reglerna här gäller oavsett om din EMM-lösning implementeras med Play EMM API eller Android Management API

Trafik till dessa slutpunkter ska hoppa över SSL-inspektion. SSL-uppfångad trafik till Googles tjänster tolkas ofta som en person-in-the-middle-attack och blockeras.

Observera att OEM ofta har egna värdar som måste nås för att deras enheter ska fungera som de ska. Kontakta enhetens tillverkare om du behöver ytterligare portar.

Enheter

Målvärd Portar Syfte

play.google.com

android.com

google-analytics.com

googleusercontent.com

*gstatic.com

*.gvt1.com

*.ggpht.com

dl.google.com

dl-ssl.google.com

android.clients.google.com

*.gvt2.com

*.gvt3.com

TCP/443

TCP, UDP/5228-5230

Google Play och uppdateringar

gstatic.com, googleusercontent.com – innehåller användargenererat innehåll (t.ex. appikoner i butiken)

*gvt1.com, *.ggpht, dl.google.com, dl-ssl.google.com, android.clients.google.com – ladda ned appar och uppdateringar, API:er för Play Butik

gvt2.com och gvt3.com används för övervakning och diagnostik av Play-anslutningar.

*.googleapis.com
m.google.com
TCP/443 EMM/Google-API:er/Play Butik-API:er/Android Management-API:er

accounts.google.com

accounts.google.[land]

TCP/443

Autentisering

För accounts.google.[land] ska du använda din lokala toppdomän för [land]. För Förenade kungariket ska du till exempel använda accounts.google.co.uk och för Sverige ska du använda accounts.google.se.

gcm-http.googleapis.com

gcm-xmpp.googleapis.com

android.googleapis.com

TCP/443,5228-5230 Google Cloud Messaging (t.ex. EMM-konsol <-> DPC-kommunikation som att överföra konfigurationer)

fcm.googleapis.com

fcm-xmpp.googleapis.com

firebaseinstallations.googleapis.com

TCP/443,5228–5230 Firebase Cloud Messaging (t.ex . Hitta min enhet, EMM-konsol <-> DPC-kommunikation som att överföra konfigurationer. Klicka här för att få den senaste informationen om FCM.

fcm-xmpp.googleapis.com

gcm-xmpp.googleapis.com

TCP/5235,5236 Vid användning av beständig dubbelriktad XMPP-anslutning till FCM- och GCM-servrar

pki.google.com

clients1.google.com

TCP/443 Kontroller för Google-utfärdade certifikat i listan över återkallade certifikat

clients2.google.com

clients3.google.com

clients4.google.com

clients5.google.com

clients6.google.com

TCP/443 Domäner som delas av flera olika backend-tjänster från Google, bland annat felrapporter, bokmärkessynkronisering för Chrome och tidssynkronisering (tlsdate)
omahaproxy.appspot.com TCP/443 Chrome-uppdateringar
android.clients.google.com TCP/443 Nedladdningsadress för Android Device Policy som används i NFC-administration

connectivitycheck.android.com
connectivitycheck.gstatic.com

www.google.com

TCP/443 Används av operativsystemet Android för anslutningskontroll när enheten ansluter till ett wifi-/mobilnätverk.
Anslutningskontroll för Android, från och med N MR1, kräver att https://www.google.com/generate_204 är tillgänglig eller att det angivna wifi-nätverket hänvisar till en nåbar PAC-fil.

ota.googlezip.net

ota-cache1.googlezip.net

ota-cache2.googlezip.net

TCP/443 Används av Pixel-enheter för OTA-uppdateringar

mtalk.google.com

mtalk4.google.com

mtalk-staging.google.com

mtalk-dev.google.com

alt1-mtalk.google.com

alt2-mtalk.google.com

alt3-mtalk.google.com

alt4-mtalk.google.com

alt5-mtalk.google.com

alt6-mtalk.google.com

alt7-mtalk.google.com

alt8-mtalk.google.com

android.clients.google.com

device-provisioning.googleapis.com

TCP/443,5228–5230 Tillåter mobila enheter att ansluta till FCM när en organisations brandvägg finns i nätverket. (se mer information här)

Konsoler

Om en EMM-konsol är lokal måste målen nedan vara nåbara från nätverket för att skapa en hanterad Google Play Enterprise och för att få åtkomst till iFrame för hanterad Google Play. Google har gjort iFrame för hanterad Play tillgänglig för EMM-utvecklare för att förenkla sökningar och godkännanden av appar.

Målvärd Portar Syfte

www.googleapis.com

androidmanagement.googleapis.com

TCP/443

Play EMM API (om tillämpligt – fråga EMM-leverantören)

Android Management API (om tillämpligt – fråga EMM-leverantören)

play.google.com

www.google.com

TCP/443

Google Play Butik

Återregistrering för Play Enterprise

fonts.googleapis.com

*.gstatic.com

TCP/443

iFrame JS

Google Fonts

Användargenererat innehåll (t.ex. appikoner i butiken)

accounts.youtube.com

accounts.google.com

accounts.google.com.*

TCP/443

Kontoautentisering

Landsspecifika domäner för kontoautentisering

fcm.googleapis.com

TCP/443,5228-5230

Firebase Cloud Messaging (t.ex. Hitta min enhet, EMM-konsol <-> DPC-kommunikation som att överföra konfigurationer)

crl.pki.goog

ocsp.pki.goog

TCP/443

Validering av certifikat

apis.google.com

ajax.googleapis.com

TCP/443

GCM, andra webbtjänster från Google samt iFrame JS

clients1.google.com

payments.google.com

google.com

TCP/443

Appgodkännande

ogs.google.com

TCP/443

UI-element för iFrame

notifications.google.com

TCP/443

Skrivbords-/telefonaviseringar

enterprise.google.com/android/*

TCP/443

Android Enterprise Essentials- och zero touch-konsoler

Statisk IP

Google tillhandahåller inte specifika IP-adresser för sina tjänstslutpunkter. Om du måste tillåta trafik utifrån IP bör du tillåta att brandväggen godkänner utgående anslutningar till alla adresser i IP-blocken som anges i Googles ASN 15169 som anges här

Observera att IP-adresser från Googles peer-enheter och kantnoder inte finns med i AS15169-blocken. Du hittar mer information om Googles Edge Network på peering.google.com