Ansluta dina jobbappar och personliga appar

Endast enheter med Android 11.0 eller senare

Du kan ha vissa grundläggande appar på enheten installerade i både din jobbprofil och din privata profil (t.ex. appen Kalender). Om organisationen tillåter du det kan du låta vissa av apparna att dela data och kopplas till sin motsvarighet i din jobbprofil och privata profil.

Obs! Aktiverade kopplade appar kan dela din privata data med din arbetsgivare eller andra jobbappar.

Om du kopplar en app mellan profiler kan din användning av enheten förbättras. Om du till exempel kopplar kalenderappen kan du se både dina jobbhändelser och personliga händelser i den.

Vissa appar (till exempel Google Sök) kan vara kopplade som standard på enheten. Du kan när som helst visa dina kopplade appar genom att öppna Inställningar > Appar > Särskild appåtkomst > Kopplade jobb- och privatappar.

Koppla appar

1. Öppna och använd valfri app i jobbprofilen. Om appen kan kopplas mellan profiler uppmanas du att koppla dem.
  2. Följ anvisningarna för att öppna inställningarna.
  3. Dra reglaget vid Koppla dessa appar.
  4. Läs mer om hur din data delas mellan kopplade appar på behörighetsskärmen. Koppla bara appar som kan anförtros personuppgifter.
  5. Klicka på Tillåt för att koppla apparna.
    Om appen endast är installerad i jobbprofilen uppmanas du att installera den i den privata profilen.
    Om du ser Åtgärden är inte tillåten eller ett liknande varningsmeddelande tillåter inte organisationen att du kopplar den här appen. Kontakta administratören för mer information.

Koppla från appar

Du kan när som helst koppla från appar.

1. Öppna Appar > Särskild appåtkomst > Kopplade jobb- och privatappar.
  2. Tryck på appen som du vill koppla från.
  1. Inaktivera kommunikationen mellan din jobbapp och personliga app genom att dra reglaget vid Koppla dessa appar.