De Google Assistent op een Nest Wifi-punt uitschakelen

Nest Wifi-punten hebben een ingebouwde speaker met de Google Assistent, zodat je met je stem muziek kunt afspelen, je wifi-netwerk kunt beheren, antwoorden kunt krijgen, je verbonden apparaten kunt bedienen en meer.

Je kunt het speakervolume en de helderheid van de lampjes op een Nest Wifi-punt aanpassen via de apparaatinstellingen. Dit is een goede optie als je het volume en de helderheid van het punt voor je huis wilt aanpassen, maar toch de Assistent wilt gebruiken.

Het volume en de helderheid van een Nest Wifi-punt aanpassen

Het volume aanpassen

Het volume hoger zetten

Tik op de rechterkant van het Nest Wifi-punt.

Met tien tikken wordt het volume op het maximale niveau gezet.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 worden alle media gedempt, maar spreekt de Google Assistent nog wel op het laagste niveau. Hiermee wordt het volume van wekkers en timers niet aangepast.

Nest Wifi point volume up
Het volume lager zetten

Tik aan de linkerkant van het Nest Wifi-punt.

Met tien tikken wordt alle audio gedempt, behalve de Google Assistent.

Opmerking: Hiermee wordt alleen het volume van media en de Google Assistent aangepast. Bij volumeniveau 0 worden alle media gedempt, maar spreekt de Google Assistent nog wel op het laagste niveau. Hiermee wordt het volume van wekkers en timers niet aangepast.

Nest Wifi point volume down

De helderheid van het onderste lampje aanpassen

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Selecteer je Nest Wifi-punt op het tabblad 'Home'.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Pas de helderheid van de ledlampjes aan met de schuifregelaar onder 'Helderheid onderste lampje'.

De Google Assistent op een Nest Wifi-punt uitschakelen

Je kunt de Google Assistent op elk gewenst moment uitschakelen aan de hand van de onderstaande instructies.

De microfoon uitschakelen

Als je de microfoon uitschakelt, kan het Nest Wifi-punt niet meer luisteren naar of reageren op je vragen. Je kunt het punt blijven gebruiken als speaker via cast of bluetooth.

1. Schakel de microfoon uit met de schakelaar op de achterkant van het Nest Wifi-punt, naast het netsnoer.
  2. Je weet dat de microfoon is uitgeschakeld als de aan/uit-schakelaar oranje wordt.

Nest Wifi point mic on-off

​Het lampje voor dempen uitschakelen op het Nest Wifi-punt

Als de microfoon van het Nest Wifi-punt is uitgeschakeld, zie je een brandend oranje lampje op de onderkant van het apparaat. Je kunt er bij de apparaatinstellingen voor kiezen om dit brandende oranje lampje uit te schakelen.

1. Open de Google Home-app Google Home app.
  2. Selecteer je Nest Wifi-punt op het tabblad 'Home'.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Schakel Lampje voor dempen uitschakelen in.

Meer informatie over gegevensbeveiliging en privacy op onze apparaten voor het connected home die met de Google Assistent werken.