To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Enheter kobles til en annen ruters wifi-nettverk

Hvis Google Nest Wifi-ruteren eller det primære Google Wifi-punktet og en annen ruter i nærheten kringkaster det samme wifi-nettverksnavnet, er det mulig at den personlige enheten din er koblet til den andre ruterens nettverk. Dette kan skje hvis du brukte et eksisterende nettverksnavn for å konfigurere Google Nest Wifi- eller Google Wifi-enhetene dine.

Hvis du har to rutere med samme wifi-navn, kan enhetene bli forvirret. Dette kan føre til at enheten

• ikke kobler seg til det raskeste eller mest pålitelige punktet
  • bytter frem og tilbake mellom nettverk, slik at tilkoblingen forstyrres
  • ikke kan kommunisere på det lokale nettverket i forbindelse med oppgaver som casting eller utskrift fordi enhetene kan være på ulike nettverk
  • blir koblet til den gamle ruteren

Her er noen løsninger for å unngå tilkoblingsproblemer når du har en gammel ruter eller et modem med ruterfunksjon:

Slå av wifi på modemet med ruterfunksjon

Hvis Google Nest Wifi-ruteren eller Google Wifi-hovedpunktet er koblet til et modem med ruterfunksjon, må du slå av wifi på modemet med ruterfunksjon.

For å slå av wifi, koble en datamaskin direkte til modemet med ruterfunksjon ved å bruke en Ethernet-kabel. Logg på modemet med ruterfunksjon, og finn innstillingene for å slå av wifi. Det kan være nødvendig å åpne en nettleser og skrive inn ruterens IP-adresse i adressefeltet for å få tilgang til ruterens innstillinger.

Mange internettleverandører (ISP) kan gi deg veiledning om hvordan du gjør dette.

Når du har deaktivert wifi på modemet med ruterfunksjon, må mobilenheten din automatisk koble til Nest Wifi-ruteren eller Google Wifi-hovedpunktet. Hvis enheten din ikke kobles til automatisk, kan du slå wifi av og deretter på igjen på mobilenheten.

Koble fra den andre ruteren (ikke Google Nest Wifi eller Google Wifi)

Merk: Dette gjelder bare for frittstående rutere. Hvis du bruker et modem med ruterfunksjon, må du ikke koble det fra. Du trenger nemlig modemdelen. Følg i stedet instruksjonene ovenfor.

Sånn løser du dette:

1. Koble både strøm- og Ethernet-kablene fra den gamle ruteren (ikke Google Nest Wifi eller Google Wifi).
  2. Sørg for at Google Nest Wifi-ruteren eller Google Wifi-hovedpunktet er riktig koblet til modemet og et vegguttak.

Mobilenheten din skal nå automatisk koble til Google Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket.

Gi et av wifi-nettverkene nytt navn

Endre navnet på den andre ruterens wifi-nettverk (ikke Nest Wifi eller Google Wifi)

Hvis du endrer wifi-navnet på den andre ruteren, kan enhetene koble seg til det nye nettverket. For å gjøre endringer må du koble en datamaskin direkte til den andre ruteren med en Ethernet-kabel. Logg på modemet med ruterfunksjon, og finn innstillingene for å slå av wifi. Det kan være nødvendig å åpne en nettleser og skrive inn ruterens IP-adresse i adressefeltet for å få tilgang til ruterens innstillinger.

Detaljene kan variere fra enhet til enhet. Mange nettleverandører og produsenter gir instruksjoner om hvordan du gjør dette.

Merk: Hvis du endrer nettverksnavnet og vil fortsette å ha bestemte enheter koblet til det aktuelle nettverket, må du kanskje koble til disse enhetene på nytt. Hvis ikke prøver de å koble seg til Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket ditt.

Endre navnet på Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket

Hvis du vil beholde nettverksnavnet på den gamle ruteren, kan du endre navnet på Google Nest Wifi- eller Google Wifi-nettverket for å unngå konflikt.

Merk: Alle enheter som kobles til når du endrer navn, må kobles til på nytt for å bruke det nye nettverksnavnet. Eventuelle enheter som er koblet til den andre ruteren, forblir koblet til det andre nettverket hvis det ikke blir endret.