To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

DNS-palvelimen vaihtaminen

Nimipalvelut (DNS eli Domain Name Service) ovat ikään kuin internetin puhelinluettelo. Ne ylläpitävät verkkotunnusten (esim. google.com) hakemistoa ja kääntävät ne IP-osoitteiksi. Google Nest Wifi ja Google Wifi toimivat DNS-välityspalvelimina. Tämä tarkoittaa, että laite tarjoaa automaattisesti DNS-kyselyiden vastanottamista verkossa olevilta asiakkailta, yhteyden muodostamista julkiseen DNS-palvelimeen ja asiakkaille vastaamista. Nest Wifillä ja Google Wifillä voit ottaa käyttöön uuden DNS-palvelimen osoitteen.

Miten vaihdan DNS-palvelimen osoitteen?

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Verkkoasetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.
  3. Valitse DNS.
  4. Valitse haluamasi julkinen DNS-palvelin. Jos valitset muokatun nimipalvelun, lisää ensisijainen ja toissijainen palvelinosoite.
  5. Valitse Tallenna .
Näin nimipalvelu toimii

Kun kirjoitat URL-osoitteen selaimeesi, selain etsii nimipalvelusta URL-osoitteen sen osan, joka sisältää verkkotunnuksen nimen. Jos kirjoitat selaimeen esimerkiksi www.google.com, selain pyytää nimipalvelulta google.comin IP-osoitetta. Nimipalvelu palauttaa Googlen verkkotunnukselle määritetyn IP-osoitteen (esim. 74.125.239.35). Sen jälkeen selaimesi muodostaa yhteyden kyseiseen IP-osoitteeseen ja avaa verkkosivuston.

Tilannetta voi verrata puhelimen käyttöön. Voit soittaa äidillesi valitsemalla hänet yhteystietoluettelosta. Puhelimesi yhdistää Äiti-nimen äitisi puhelinnumeroon ja soittaa siihen puolestasi.

Mikä DNS-palvelin minun kannattaa valita?

Google Wifissä ja Nest Wifissä on kolme vaihtoehtoa:

• Automaattinen: Tämä asetus käyttää Googlen julkista nimipalvelua tai (tiettyjen ehtojen täyttyessä) internetpalveluntarjoajasi nimipalvelua. Automaattinen nimipalvelun valinta on käytössä oletuksena, vaikka oletusasetus voi olla erilainen riippuen siitä, miten sait laitteesi.
  • ISP:n nimipalvelu: Tämä asetus käyttää internetpalveluntarjoajasi (ISP eli Internet Service Provider) nimipalvelua.
  • Oma: Tällä asetuksella voit määrittää oman tai kolmannen osapuolen nimipalvelun. Oma nimipalvelu tukee kahta erillistä palvelinluetteloa: ensisijainen ja toissijainen sekä IPv4:lle että IPv6:lle.

Huom. Ole varovainen käyttäessäsi omaa nimipalvelua. Jos valitsemasi nimipalvelu ei toimi (IP-osoite on väärä tai nimipalvelu lakkaa toimimasta), yksikään yhdistetyistä laitteistasi ei voi käyttää internetiä (paitsi jos ne on manuaalisesti määritetty ohittamaan nimipalvelun valinta). Reitittimesi tai ensisijainen Wifi-pisteesi pystyy yhä muodostamaan yhteyden internetiin, joten voit ottaa käyttöön toisen (toimivan) nimipalvelun. Tämä edellyttää sitä, että puhelimesi tai tablettisi voi käyttää internetiä erillisen yhteyden kautta.