To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

WAN-asetukset

Ulkoverkon (WAN) asetuksilla voit hallita, miten Google Nest Wifi ja Google Wifi muodostavat yhteyden internetiin. Käyttämäsi WAN-yhteyden tyyppi riippuu yleensä internetpalveluntarjoajastasi. Kysy internetpalveluntarjoajaltasi, mitä asetuksia kannattaa käyttää.

WAN-asetuksista näet WAN-verkon IP-osoitteen ja voit määrittää asetuksia jollekin seuraavista yhteystavoista:

WAN-asetusten muuttaminen

WAN-asetusten muuttaminen edellyttää, että Nest Wifi tai Google Wifi on offline-tilassa ja matkapuhelimesi on yhdistetty Nest Wifi- tai Google Wifi ‑verkkoon. Irrota reitittimen tai ensisijaisen Wifi-pisteen Ethernet-johto ja odota, kunnes Google Nest Wifin valo vilkkuu keltaisena tai Google Wifin valo oranssina. Varmista, että mobiililaitteesi on yhä yhteydessä Nest Wifi- tai Google Wifi ‑verkkoon.

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Asetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.
  3. Valitse WAN.
  4. Valitse DHCP, Staattinen, tai PPPoE.
  5. Tee haluamasi muutokset ja valitse sitten Tallenna .
DHCP

DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) on protokolla, jonka avulla laitteet (tässä tapauksessa reitittimesi) voivat vastaanottaa IP-osoitteen ja muita verkkoon liittyviä tietoja automaattisesti.

Jos haluat palauttaa DHCP:n käyttöön, kun käytössäsi on jokin muu WAN-tyyppi:

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Asetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.
  3. Valitse WAN.
  4. Valitse DHCP.
  5. Valitse Tallenna .
Lisätietoja DHCP:stä

Kaikilla internetiin yhdistetyillä laitteilla on IP-osoite. IP-osoite on kuin postipaketissa oleva osoite – sen perusteella internet tietää, mihin tiedot täytyy kulloinkin lähettää.

Kun käytät DHCP:tä, Nest Wifi ‐reititin tai Google Wifin ensisijainen Wifi-piste pyytää IP-osoitetta automaattisesti sen WAN-porttiin yhdistetyltä laitteelta, joka on yleensä modeemi. Modeemi antaa reitittimelle tai ensisijaiselle Wifi-pisteelle tietyn aikaa voimassa olevan IP-osoitteen. Tätä aikaa kutsutaan varausajaksi. Kun varaus päättyy, modeemi uusii varauksen ja reititin tai ensisijainen Wifi-piste käyttää yleensä samaa osoitetta. DHCP määrittää reitittimelle tai ensisijaiselle Wifi-pisteelle uuden IP-osoitteen uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Internetpalveluntarjoajat käyttävät usein DHCP:tä oletuksena, sillä se toimii automaattisesti eikä edellytä manuaalista määrittämistä.

Staattinen IP-osoite

Staattinen IP-osoite tarkoittaa IP-osoitetta, joka on varattu erityisesti tiettyä yhteyttä varten ja joka ei vaihdu automaattisesti. Tiedät, jos käytössäsi on staattinen IP-osoite, sillä se täytyy varata erikseen internetpalveluntarjoajalta.

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Asetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.
  3. Valitse WAN.
  4. Valitse Staattinen IP-osoite.
  5. Lisää IP-osoitteen, aliverkon maskin ja internetyhdyskäytävän tiedot, jotka internetpalveluntarjoajasi antoi sinulle. Kun olet valmis, valitse Tallenna .
  6. Kun muutokset on tallennettu, liitä Ethernet-johto takaisin reitittimeen tai ensisijaiseen Wifi-pisteeseen ja modeemiin.
Lue lisää staattisista IP-osoitteista

Useimmat käyttäjät eivät tarvitse reitittimelleen staattista IP-osoitetta. Tarvitset staattisen IP-osoitteen vain, jos haluat ulkoisen laitteen tai internetpalvelun muistavan laitteesi, esimerkiksi jos ylläpidät palvelinta tai haluat muodostaa etäyhteyden kotiverkkoosi sen julkisen IP-osoitteen kautta. Staattisen IP-osoitteen saaminen internetpalveluntarjoajalta edellyttää usein erityistä sopimusta, tyypillisesti yritysasiakkuutta.

Tämä eroaa staattisen IP-osoitteen määrittämisestä henkilökohtaiselle laitteelle. Reitittimelläsi voi olla staattinen IP-osoite, jonka muu internet voi nähdä. Lisäksi reitittimeesi yhdistetyille laitteille (esim. kannettava tietokone, älypuhelin tai tabletti) voidaan määrittää paikallisessa verkossa käytettäviä staattisia IP-osoitteita. Nämä staattiset IP-osoitteet eivät näy ulkomaailmassa. Lue lisää verkkolaitteiden staattisista IP-osoitteista.

PPPoE

PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet) tarkoittaa protokollaa, jota käytetään yhteyden muodostamiseen Ethernet-verkon kautta. Jos käytät PPPoE:tä, tarvitset internetyhteyden muodostamista varten internetpalveluntarjoajasi antaman käyttäjänimen ja salasanan. Monet DSL-yhteydet toimivat tällä tavoin.

Jos et ole varma, mitkä kirjautumistietosi ovat, pyydä PPPoE-tilisi käyttäjänimeä ja salasanaa internetpalveluntarjoajaltasi. Sinun täytyy antaa kirjautumistiedot WAN-asetusten manuaalisen määrittämisen yhteydessä.

Kun olet saanut PPPoE-tilisi käyttäjänimen ja salasanan tietoosi, voit antaa ne seuraavasti:

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Asetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.
  3. Valitse WAN.
  4. Valitse PPPoE.
  5. Lisää tilisi käyttäjänimi ja salasana. Vahvista salasana ja valitse Tallenna .
  6. Liitä Ethernet-johto takaisin Wifi-pisteeseen.

Huom. Verkon turvallisuuden varmistamiseksi Google Wifi ja Google Nest Wifi eivät tue WPAD-protokollaa (Web Proxy Auto-Discovery Protocol). WPAD on helppo hakkeroida, ja se voi paljastaa selaustapahtumasi tai ‑datasi. Jos laitteesi käyttää WPADia, suosittelemme poistamaan sen käytöstä ohjekirjan osoittamalla tavalla.

Nest Wifin tai Google Wifin WAN-IP-osoitteen löytäminen

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Suosikit  ja sitten Wi-Fi  ja sitten Asetukset  ja sitten Verkon lisäasetukset.
  3. Valitse WAN.