Chromen sanktiot

Chrome (versio 64 tai uudempi) estää uusien ikkunoiden ja välilehtien avaamisen sivustolla, jos harhaanjohtavien käyttökokemusten raportin tila on Hylätty. Joulukuun 2018 alussa Chromen versio 71 alkaa myös poistaa kaikki mainokset sivustoilta, joiden tila on ollut Hylätty yli 30 päivää. Näitä sivustoja estetään myös edelleen avaamasta ikkunoita tai välilehtiä.

Chromen sanktiot astuvat voimaan seuraavasti:

Tarkistuksen tila (lisätietoja) Milloin Chromen sanktiot astuvat voimaan
Hyväksytty (ei sanktioita)
Hylätty Jos sivustosi tila on Hylätty, lähetämme sen rekisteröityneille omistajille ja käyttäjille sähköpostia vähintään 30 kalenteripäivää* ennen Chromen sanktioiden astumista voimaan. Saat tilaisuuden lähettää sivustosi harhaanjohtavien käyttökokemusten tarkistukseen.

Harhaanjohtavien käyttökokemusten raportti perustuu näytteeseen sivuston URL-osoitteista. Jos raportissa mainitaan rikkomuksia, niitä on sivustolla todennäköisesti enemmänkin. Voit välttyä Chromen sanktioilta korjaamalla harhaanjohtavien käyttökokemusten raportissa mainitut ja muut rikkomukset ja lähettämällä sivustosi uudelleen tarkistettavaksi.

Kun Chromen sanktioiden tila muuttuu, sen vaikutukset sivuston toimintaan Chromessa tulevat kokonaisuudessaan voimaan kahdeksan tunnin kuluessa. Jos esimerkiksi sanktiot ovat olleet käytössä ja ne poistetaan käytöstä, uudet ikkunat ja välilehdet avautuvat sivustosi useimmille käyttäjille melkein välittömästi, mutta sivuston käyttökokemuksen päivittymisessä lopuille käyttäjille voi kestää kahdeksan tuntia.