Inleiding tot het rapport over advertentiebeleving

Bekijk een video: Inleiding tot het rapport over advertentiebeleving

Introduction to the Ad Experience Report

Hoe krijg ik toegang tot het rapport over advertentiebeleving?

1. Ga naar https://www.google.com/webmasters/tools/ad-experience-unverified.
  2. Selecteer in het linkervenster onder 'Advertentiebeleving' de optie Desktop of Mobiel om het rapport voor elke omgeving te bekijken.
  3. Als u meer dan één siteproperty heeft die met Search Console is geverifieerd, selecteert u de property waarvan u de advertentiebelevingen wilt bekijken.

Meer informatie over de toegang tot en het gebruik van het rapport over advertentiebeleving.

Wat is een advertentiebeleving?

Een advertentiebeleving is de combinatie van sitelay-out en -gedrag en de content en advertenties waaraan uw gebruikers worden blootgesteld. Een advertentiebeleving kan het rechtstreekse resultaat zijn van het advertentiemateriaal dat op uw pagina's wordt gedistribueerd (zoals videoadvertenties automatisch afspelen met geluid) of de manier waarop advertenties op uw site zijn geïmplementeerd (zoals een hoge advertentiedichtheid op mobiele apparaten).

Onderzoek toont aan dat advertentiebelevingen die zeer irritant of afleidend zijn, bezoekers kunnen ontmoedigen uw site nogmaals te bezoeken.

Voor de doeleinden van het rapport over advertentiebeleving is een advertentie promotionele content die wordt weergegeven op een website als het resultaat van een commerciële transactie met een derde partij.

Welke advertentiebelevingen vinden mijn bezoekers irritant?

Onderzoek heeft uitgewezen dat gebruikers niet alle advertentiebelevingen irritant vinden, maar wel belevingen die bepaalde kenmerken hebben. Zo worden advertentiebelevingen die de controle van de gebruiker verstoren, afleiden of voorkomen als irritant bestempeld, terwijl advertenties die naadloos worden weergegeven bij content een sterke voorkeur genieten.

Bekijk de lijst met advertentiebelevingen in het rapport over advertentiebeleving.

Waarom doet Google dit?

In het rapport over advertentiebeleving worden advertentiebelevingen op uw site vermeld die in strijd zijn met de Better Ads Standards (normen voor betere advertenties). Dit is een verzameling advertentiebelevingen die volgens de Coalition for Better Ads als zeer irritant voor gebruikers worden beschouwd. Door deze advertentiebelevingen te verbeteren, kunt u de tevredenheid van uw sitebezoekers vergroten en daarmee ook de kans dat ze terugkeren. U draagt er bovendien aan bij dat het online ecosysteem een prettige omgeving is voor iedereen.

Hoe werkt het rapport over advertentiebeleving?

Als uw site is beoordeeld en de status 'Negatief' is, worden in het rapport over advertentiebeleving de advertentiebelevingen vermeld die we op uw site hebben aangetroffen en die uw bezoekers waarschijnlijk irriteren of misleiden. (Houd er rekening mee dat uw site nog meer irritante of misleidende advertentiebelevingen kan bevatten die we niet tijdens de beoordeling hebben aangetroffen.) We hebben voor elke vermelde advertentiebeleving een korte definitie toegevoegd, plus de URL van de pagina waarop de beleving is aangetroffen. Waar mogelijk hebben we afbeeldingen en/of een korte video toegevoegd om aan te geven hoe de advertentiebeleving eruitzag op uw site.

Zo ziet u mogelijk 'Videoadvertenties worden automatisch afgespeeld met geluid', samen met een beschrijving, de URL voor de pagina waarop de advertentiebeleving is aangetroffen en, indien beschikbaar, een video van hoe de advertentiebeleving eruitzag op uw site.

Zodra u de oorzaak van de slechte advertentiebeleving heeft vastgesteld, kunt u het probleem verhelpen. Als u alle problemen met de advertentiebeleving heeft opgelost, kunt u een nieuwe beoordeling van uw site aanvragen.

Meer informatie over de toegang tot en het gebruik van het rapport over advertentiebeleving.

Hoe los ik de problemen op?

In het algemeen kunt u samenwerken met uw webmaster of advertentiespecialist. Het proces is echter afhankelijk van hoe uw organisatie is opgezet en de specifieke advertentiebeleving. Zodra u alle problemen heeft verholpen, moet u uw site ter beoordeling indienen. Houd er rekening mee dat als u dit doet, er een beoordeling wordt uitgevoerd voor het volledige sitedomein en niet alleen de subdomeinen waarvoor u bent geregistreerd.

Vervolgens is het aan ons. Wij beoordelen uw site opnieuw en laten het weten als er nog problemen zijn.

Meer informatie over hoe u problemen kunt oplossen en uw site ter beoordeling kunt indienen.