Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Medicinsk information på Google

Du kan söka på Google efter medicinsk information som har granskats av läkare. Du kan läsa mer om följande:
  • Symtom
  • Behandlingar
  • Medicinska tillstånd
  • Förebyggande åtgärder och säkerhet
  • Besvär

Tips! Medicinsk information om symtom och behandlingar är bara tillgänglig i vissa länder. Vi tillhandahåller medicinsk information om de ämnen som har flest sökningar. Bilderna är endast upplysande.

Varifrån kommer den medicinska informationen?

Den medicinska informationen på Google kommer från webbplatser av hög kvalitet, läkare eller sjuksköterskor samt sökresultat.
  1. Vi genomsöker och analyserar hälsorelaterad information på webbplatser av hög kvalitet världen över.
  2. Läkarteam granskar och finjusterar informationen noga.
  3. Licensierade medicinska illustratörer skapar bilder.
Om du söker efter ett symtom kan det visas ett avsnitt som heter Hälsotillstånd som är relaterade till den här sökningen. Det bygger på sökresultat och Faktarutan. Resultaten kontrolleras så att de är relevanta.
Källor till medicinsk information

Myndigheter

• Bundesministerium für Gesundheit (BMG – Tyska förbundsministeriet för hälsa)
  • CDS (Centers for Disease Control and Prevention)
    • Märket CDC ägs av USA:s hälso- och socialdepartement (US Department of Health and Human Services, HHS) och används med tillstånd. Användningen av den här logotypen innebär inte att HHS eller CDC rekommenderar specifika produkter, tjänster eller företag.
  • ClinicalTrials.gov
  • Food and Drug Administration (FDA)
  • National Cancer Institute (NCI)
  • National Institutes of Health (NIH)
  • National Library of Medicine (NLM)
  • USA:s generalläkare
  • Världshälsoorganisationen (WHO)

Partner (varierar från område till område)

• Albert Einstein-sjukhuset, Brasilien
  • Apollo-sjukhusen, Indien
  • Cleveland Clinic, USA
  • College of Medicine på University of Ibadan, Nigeria
  • Columbia Asia-sjukhusen, Indien
  • Harvard Medical School (HMS), USA
  • Mayo Clinic, USA
  • Medical Note, Japan
  • Mitra Keluarga-sjukhusen, Indonesien
  • National Health Service (NHS)
  • Power to Decide
  • Partnership for Drug-Free Kids
  • Disease Ontology-databasen
  • Truven Health Analytics
  • VoxHealth

Medicinska illustratörer

• Alison E. Burke
  • Cassio Lynm
  • Catherine Delphia
  • Christy Krames
  • Jennifer E. Fairman
  • Laurie O’Keefe
  • Michele Graham
  • Molly Borman-Pullen
  • Suman Kasturia
  • Todd Buck

När bör du ta kontakt med vårdpersonal?

Den medicinska informationen på Google gäller inte alla, och den ska inte ses som rådgivning. Kontakta en läkare eller annan vårdpersonal om du är sjuk. Vid akuta sjukdomstillstånd ska du omedelbart ringa en läkare eller ett nödnummer.

Rapportera felaktig information

Om du hittar ett fel i den medicinska informationen på Google gör du så här:

1. Välj Feedback under den medicinska informationen.
  2. Följ anvisningarna på skärmen och beskriv vad som är fel.
  3. Skicka feedback.

Din feedback används till att förbättra resultaten i framtiden.

Information om dina medicinska sökningar som lagras av Google

Öppna Min aktivitet om du vill visa och ta bort sökningar.

Läs mer om att hitta och styra aktivitet i kontot.