Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Contentbeleid van Discover

Content moet voldoen aan de best practices voor Discover om ervoor te zorgen dat Google Discover een handige functionaliteit is voor iedereen. Content mag niet in strijd zijn met het algemene beleid van Google Zoeken en het spambeleid van Google Zoeken, of deze beleidsregels voor zoekfuncties:

• Gevaarlijke content
  • Misleidende praktijken
  • Intimiderende content
  • Haatdragende content
  • Gemanipuleerde media
  • Medische content
  • Seksueel expliciete content
  • Gewelddadige extremistische content
  • Gewelddadige en bloederige content
  • Grof taalgebruik

Discover heeft ook deze functiespecifieke beleidsregels:

Advertenties en gesponsorde content

Advertenties en ander betaald promotiemateriaal op je pagina's mogen niet meer ruimte innemen dan je content. We staan geen content toe die gesponsorde content camoufleert of doet voorkomen als onafhankelijke, redactionele content. Sponsoring (inclusief maar niet beperkt tot belangen, betalingen of materiële ondersteuning van eigenaren of partners) moet duidelijk worden bekendgemaakt aan de lezers. Gesponsorde content mag niet inhoudelijk op de sponsor zijn gericht zonder dit duidelijk openbaar te maken.
Opmerking: Uitgevers moeten op de hoogte zijn van het nieuwe beleid tegen misbruik van sitereputatie dat van kracht wordt op 5 mei 2024. Hier vind je meer informatie.

Misleidende content

We staan geen misleidende voorbeeldcontent toe die gebruikers aanzet tot interactie met die content door informatie te beloven die niet in de onderliggende content voorkomt.

Transparantie

Bezoekers van je site willen inzicht hebben in wie de content schrijft en publiceert die ze daar lezen. Daarom moeten bronnen op Google het volgende bevatten:

• Duidelijke datums en naamregels
  • Informatie over de auteurs, publicatie en uitgever
  • Informatie over het bedrijf of netwerk achter de content
  • Contactgegevens

Als we content of gedrag tegenkomen dat in strijd is met dit beleid, kunnen we de content uit Discover verwijderen. Bij herhaaldelijke of ernstige schendingen komt een site mogelijk niet meer in aanmerking voor Discover of Discover-platforms zoals 'Artikelen voor jou' in Google Chrome.

We kunnen uitzonderingen op dit beleid maken op basis van artistieke, educatieve, historische, informatieve of wetenschappelijke overwegingen, of als er andere substantiële voordelen voor het publiek zijn.

Handmatige acties voor Discover in Search Console

Als je site een of meer Discover-contentbeleidsregels schendt, kun je handmatige Discover-acties te zien krijgen in Search Console onder Beveiliging en handmatige acties. Bekijk meer informatie over de typen schendingen en hoe je ze kunt oplossen.