Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Ändra aviseringar från Google

Google-appen skickar aviseringar om ämnen som du kanske är intresserad av, till exempel tv-program, idrottslag och populära sökämnen. Appen skickar även uppdateringar och varningar om händelser som väder eller kriser i ditt område.

Du kan styra vilka aviseringar du får från Google-appen:

Aktivera aviseringar om ett visst ämne

1. Öppna Google-appen Google Sök på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter ämnen som du är intresserad av.
  3. Tryck på Få aviseringar högst upp bredvid ämnesnamnet.
    • Om klockikonen inte visas på sökresultatsidan kan du trycka på menyn följt av Få aviseringar .

Google-appen kan även skicka uppdateringar om ämnen som du kan vara intresserad av utifrån din tidigare sökaktivitet. Läs mer om inställningen för webb- och appaktivitet.

Inaktivera aviseringar om ett visst ämne

1. Öppna Google-appen Google Sök på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Få aviseringar uppe till höger bredvid profilbilden eller initialen.
  3. Tryck på menyn bredvid en avisering.
  4. Välj ett alternativ, till exempel Inte intresserad av … eller Inaktivera aviseringar för ….

Tips! I vissa aviseringar visas knappen Inaktivera eller Inte intresserad när de visas på telefonens startskärm. Tryck på knappen för att stoppa aviseringar om ämnet.

Inaktivera aviseringskategorier

Om du inte vill få aviseringar från en viss kategori, som väder eller sport, kan du stänga av enskilda kategorier i aviseringsinställningarna.

1. Öppna Google-appen Google Sök på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Aviseringar följt av Öppna enhetsinställningarna.
    • Obs! För användare med äldre appversioner kan det stå Aviseringar i stället för Öppna enhetsinställningarna.
  3. Tryck på Inaktivera bredvid de kategorier som du vill inaktivera.

Inaktivera alla aviseringar

1. Öppna Google-appen Google Sök på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Aviseringar följt av Öppna enhetsinställningarna.
    • Obs! För användare med äldre appversioner kan det stå Aviseringar i stället för Öppna enhetsinställningarna.
  3. Tryck på Inaktivera högst upp bredvid Alla Google-aviseringar.

Styr hur din plats används för aviseringar

Google-appen använder ditt ungefärliga område för att skicka vissa aviseringar, till exempel väderuppdateringar och krismeddelanden, för att säkerställa att de är relevanta och användbara. Google avgör det ungefärliga området i bakgrunden utifrån olika källor som din IP-adress och, beroende på inställningarna, enhetens plats och tidigare aktivitet.

Du kan styra om Google-appen använder din plats på detta sätt med hjälp av inställningen Använd nuvarande plats i aviseringsinställningarna för Google-appen. Inställningen Använd nuvarande plats är aktiverad som standard så du inte missar viktiga aviseringar där du befinner dig, men du kan inaktivera den när du vill.

Obs! När Använd nuvarande plats är aktiverad sparas ditt ungefärliga område tillfälligt i Google-appen så att den senaste kända platsen kan användas för att skicka användbara uppdateringar till dig. Informationen raderas automatiskt i enlighet med Googles integritetspolicy.

Inaktivera användning av aktuell plats för aviseringar

1. Öppna Google-appen Google Sök på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Inställningar följt av Aviseringar följt av Dina aviseringsinställningar.
    • Obs! För användare med äldre appversioner kan det stå Aviseringar du har valt att aktivera i stället för Dina aviseringsintällningar.
  3. Tryck på Inaktivera högst upp på sidan bredvid Använd nuvarande plats.

Obs! Om du har ställt in din hem- eller jobbadress på Google kan du fortfarande få platsbaserade aviseringar när inställningen Använd nuvarande plats är inaktiverad. Läs mer om hur du uppdaterar platsinställningarna.

Radera aviseringsaktivitet

1. Besök myactivity.google.com på enheten.
  2. Tryck på Annan aktivitet på Google.
  3. Tryck på Radera under Dina intressen och aviseringar.