Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Web Stories op Google

Web Stories zijn visueel aantrekkelijke content op volledig scherm voor het web. Je kunt door stories tikken of swipen. Als je content wilt bekijken, kun je door Web Stories tikken of swipen.

Google ondersteunt Web Stories, dus je kunt ze vinden op Google Zoeken en Discover.

Interactie met Web Stories

Als je een Web Story bekijkt, kun je met een swipe tussen pagina's navigeren, de story pauzeren of naar een nieuwe story gaan.

• Zo navigeer je tussen pagina's:
    • Vooruitgaan: tik op de rechterkant van het scherm.
    • Teruggaan: tik op de linkerkant van het scherm.
  • Een story pauzeren: tik ergens op het scherm en houd vast.
  • Zo schakel je tussen stories:
    • Naar de volgende story gaan: swipe naar links.
    • Naar de vorige story gaan: swipe naar rechts.
  • Zo deel je een story:
    • Op je Android-telefoon of -tablet: tik onderaan op Delen Delen.
    • Op je iPhone of iPad: tik onderaan op Delen Delen.

Hoe Web Stories technisch gezien werken op Google

Google slaat Web Stories-pagina's op in het Google-cachegeheugen zodat ze sneller kunnen worden geopend. Als je een Web Stories-pagina opent vanuit een Google-service, stuurt Google je de pagina uit het cachegeheugen.

Als je de Google Web Stories-speler gebruikt:

• Google en de uitgevers en creators die Web Stories-pagina's maken, verzamelen soms gegevens over jou.
  • Gegevens die uitgevers verzamelen als je hun Web Stories-pagina bezoekt, zijn dezelfde gegevens als worden verzameld op hun oorspronkelijke website.
  • Uitgevers kunnen cookies op hun pagina's gebruiken. Als je je activiteit wilt ontkoppelen, kun je de cookies van de uitgever en Google verwijderen. Meer informatie over hoe je het cachegeheugen en de cookies wist

Het Privacybeleid van Google is van toepassing op gegevens die door Google worden verzameld. Het Privacybeleid van de uitgever is van toepassing op gegevens die door de uitgever worden verzameld.

Uitgevers kunnen Web Stories maken die interactieve functies bevatten, zoals kwissen of polls. De uitgever kan deze functies integreren met een backend-service om reacties van gebruikers te verzamelen.

Google biedt uitgevers een backend-service in overeenstemming met de Servicevoorwaarden voor Google-API's, zodat ze makkelijker interactieve stories kunnen maken. Web Stories die de services van Google gebruiken, kunnen je antwoorden opslaan, zodat de story kan laten zien hoe gebruikers reageren.

Je persoonlijke reactie wordt niet gekoppeld aan je Google-account, maar wordt maximaal 1 jaar opgeslagen op de servers van Google. De uitgever van de story heeft toegang tot je reactie. De Servicevoorwaarden en het Privacybeleid van Google zijn van toepassing.