Web Stories openen met Google Web Stories-speler

Web Stories zijn pagina's op volledig scherm die snel worden geladen en zijn geoptimaliseerd voor je mobiele apparaat. Als Web Stories worden geopend vanuit een Google-service, worden ze geladen vanuit het Google-cachegeheugen in een speler om de prestaties te optimaliseren.

Web Stories gebruiken

Als je in een Web Story zit, kun je naar een andere pagina gaan, de story pauzeren of naar een nieuwe story swipen.

• Naar een andere pagina gaan:
    • Vooruit navigeren: tik op de rechterkant van het scherm.
    • Teruggaan: tik op de linkerkant van het scherm.
  • Een story pauzeren: tik ergens op het scherm en houd vast.
  • Naar een andere story gaan: swipe naar links of rechts.
Bekijken hoe je Web Stories gebruikt

Hoe Google Web Stories werken

Google slaat Web Stories-pagina's op in het Google-cachegeheugen zodat ze sneller kunnen worden geopend. Als je een Web Stories-pagina opent vanuit een Google-service, stuurt Google je de pagina uit het cachegeheugen.

Als je de Google Web Stories Player gebruikt:

• Er worden soms gegevens over je verzameld door Google en de uitgevers die Web Stories-pagina's maken.
  • Gegevens die uitgevers verzamelen als je hun Web Stories-pagina bezoekt, zijn dezelfde gegevens als worden verzameld op hun oorspronkelijke website.
  • Uitgevers gebruiken cookies om je activiteit op hun pagina's te koppelen. Als je je activiteit wilt ontkoppelen, kun je de cookies van de uitgever en Google verwijderen. Meer informatie over hoe je het cachegeheugen en de cookies kunt wissen.

Het privacybeleid van Google is van toepassing op gegevens die door Google worden verzameld. Het privacybeleid van de uitgever is van toepassing op gegevens die door de uitgever worden verzameld.

Interactie met Web Stories

Uitgevers kunnen Web Stories maken die interactieve functies bevatten, zoals kwissen of polls. De uitgever kan deze functies integreren met een backend-service om gebruikersreacties te verzamelen.

Google biedt uitgevers een backend-service in overeenstemming met de Servicevoorwaarden voor Google-API's, zodat ze makkelijker interactieve stories kunnen maken. Web Stories die de services van Google gebruiken, kunnen je antwoorden opslaan, zodat de story kan laten zien hoe gebruikers reageren.

Je persoonlijke reactie wordt niet gekoppeld aan je Google-account, maar wordt maximaal 1 jaar opgeslagen op de servers van Google. De uitgever van de story heeft toegang tot individuele reacties. De Servicevoorwaarden en het Privacybeleid van Google zijn van toepassing.

Uitgevers: een Web Story maken