Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Sådan fungerer Googles fremhævede uddrag

Googles søgeresultater viser nogle gange fortegnelser, hvor uddraget, der beskriver en side, vises inden linket til siden og ikke efter, som det er tilfældet med vores standardformat. Resultater, der vises på denne måde, kaldes "fremhævede uddrag". Du kan muligvis se fremhævede uddrag for sig selv i de overordnede søgeresultater, i sektionen "Folk spørger også om" eller sammen med oplysninger i Infokort.

Vi viser fremhævede uddrag, når vores systemer vurderer, at dette format gør det nemmere for brugere at finde det, de søger. Det gælder både i forhold til beskrivelsen af siden, og når de klikker på linket for at læse selve siden. Det er især nyttigt for brugere, der søger via mobil eller stemmesøgning.

Fremhævede uddrag indeholder normalt én fortegnelse, men i nogle tilfælde kan der vises flere.

Sådan udvælges fremhævede uddrag

Fremhævede uddrag stammer fra websøgningsfortegnelser. Googles automatiske systemer afgør, om en side er velegnet som et fremhævet uddrag ved en bestemt søgeforespørgsel. Din feedback hjælper os med at forbedre vores søgealgoritmer og kvaliteten af dine søgeresultater.

Tip! Hvis du er websiteejer, kan du se, hvordan du administrerer fremhævede uddrag i Google Søgning.

Derfor kan fremhævede uddrag blive fjernet

Udvalgte uddrag fjernes, hvis de ikke overholder vores politikker.

Vores automatiserede systemer er udviklet til kun at vise fremhævede uddrag, der overholder vores politikker. Da omfanget af søgningen er så stort, bruger vi dog også rapporter fra vores brugere. Dine rapporter hjælper os med at forbedre vores søgealgoritmer, så vi undgår problemer i fremtiden.

Vi fjerner manuelt de rapporterede fremhævede uddrag, hvis vi mener, at de ikke overholder vores politikker. Hvis vores gennemgang viser, at et website har andre fremhævede uddrag, der ikke overholder vores politikker, eller hvis selve websitet overtræder vores grundlæggende vejledning til Google Søgning, kan der muligvis ikke længere vises fremhævede uddrag fra det pågældende website.

Sådan rapporterer du et fremhævet uddrag

Hvis du har et problem med et fremhævet uddrag, skal du klikke på Feedback under det fremhævede uddrag. Du kan rapportere et fremhævet uddrag, hvis du mener, at det:

• Ikke overholder vores politikker
  • Indeholder unøjagtige eller vildledende oplysninger
  • Giver et svar, du ikke kan lide
Tip! Du kan også give positiv feedback, hvis det fremhævede uddrag har hjulpet dig. Dette hjælper os også med at forbedre vores automatiserede systemer.
Vores politikker for fremhævede uddrag

Vi vil gerne sørge for, at fremhævede uddrag er nyttige for brugerne, og derfor har vi etableret systemer, der forhindrer visning af fremhævede uddrag, der overtræder de overordnede politikker for Google Søgning eller følgende politikker for Søgning-funktioner:

• Farligt indhold
  • Vildledning
  • Chikanerende indhold
  • Hadefuldt indhold
  • Manipulerede medier
  • Medicinsk indhold
  • Eksplicit seksuelt indhold
  • Terrorismerelateret indhold
  • Vold og lemlæstelse
  • Vulgær sprogbrug og ukvemsord

Få flere oplysninger om disse indholdspolitikker for Google Søgning

Denne yderligere funktionsspecifikke politik gælder også for fremhævede uddrag:

• Indhold, der er i strid med konsensus om emner af offentlig interesse: Fremhævede uddrag, der omhandler indhold af offentlig interesse, bl.a. mange samfundsmæssige, medicinske, videnskabelige og historiske emner, bør ikke modsige veletableret eller faglig konsensus. Vi kan fjerne oplysninger, der præsenteres som fakta uden understøttende dokumentation, hvis de beskylder enkeltpersoner eller grupper for alvorlige, ondsindede handlinger.

Bemærk! Disse politikker gælder kun for indhold, der kan blive vist som et fremhævet uddrag. De gælder ikke for websøgningsfortegnelser og kan derfor ikke ligge til grund for, at de fjernes.