Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Hoe onze kwaliteitsbeoordelaars de zoekresultaten verbeteren

Bij Google werken we altijd aan manieren om de functionaliteit van Google Zoeken te verbeteren.

We experimenteren voortdurend met ideeën om de resultaten te verbeteren die je te zien krijgt. Een van de manieren waarop we die experimenten evalueren, is via feedback van beoordelaars van de zoekkwaliteit. Kwaliteitsbeoordelaars zijn verspreid over de hele wereld en zijn goed opgeleid in het gebruik van onze uitgebreide richtlijnen. Op basis van hun feedback krijgen we inzicht in welke wijzigingen Google Zoeken nog beter maken.

Beoordelaars helpen ons ook informatie te categoriseren om onze systemen te verbeteren. We kunnen bijvoorbeeld vragen in welke taal een pagina is geschreven of wat belangrijk is op een pagina.

We gebruiken reacties van beoordelaars om wijzigingen te evalueren, maar ze hebben geen directe invloed op hoe onze zoekresultaten worden gerangschikt.

Meer informatie over hoe Google Zoeken werkt en onze tests voor beoordelaars van de zoekkwaliteit.