Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Kontakt en nettstedseier

Hvis du vil fjerne innhold fra et nettsted, må du vanligvis ta kontakt med nettstedseieren – personen som eier nettstedet. Selv om du fant innholdet ved hjelp av Google, har ikke Google kontroll over innholdet på nettstedet.

Hvorfor bør du kontakte nettstedseieren?

Selv om Google sletter nettstedet eller bildet fra søkeresultatene våre, finnes siden fortsatt på nettstedet. Dette betyr at den kan bli funnet gjennom nettadressen til nettstedet, deling på sosiale medier eller andre søkemotorer.

Det beste alternativet er å kontakte nettstedseieren, fordi vedkommende kan fjerne siden helt.

Merk: Hvis informasjon eller et bilde vises i Googles søkeresultater, betyr det bare at informasjonen eksisterer på internett – det betyr ikke at Google går god for den.

Slik kontakter du nettstedseiere

Det finnes flere måter å kontakte eieren av et nettsted på:

1. «Kontakt oss»-link: Finn en «Kontakt oss»-link eller nettstedseierens e-postadresse. Denne informasjonen ligger ofte på startsiden til nettstedet.
  2. Finn kontaktinformasjon ved hjelp av WHOIS: Du kan gjøre et WHOIS-søk («hvem er?») etter nettstedeieren ved å bruke Google. Gå til google.com, og søk etter WHOIS www.example.com. E-postadressen for å kontakte nettstedseieren finner du ofte under «Registrant Email» (registrant-e-post) eller «Administrative Contact» (administrativ kontakt).
  3. Kontakt selskapet som er vert for nettstedet: WHOIS-søkeresultatene inneholder vanligvis informasjon om hvem som er vert for nettstedet. Hvis du ikke får kontakt med nettstedseieren, kan du prøve å kontakte selskapet som er vert for nettstedet.

Hvis nettstedseieren allerede har gjort endringene du ba om på et nettsted som vises i søkeresultatene våre, kan du be om at vi fjerner foreldet informasjon, ved å sende en forespørsel om fjerning av nettside.