Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Yhteyden ottaminen verkkosivuston omistajaan

Jos haluat poistaa sisältöä verkkosivustolta, sinun on yleensä otettava yhteyttä verkkosivuston omistajaan. Vaikka olisit löytänyt sisällön Googlen kautta, Google ei hallinnoi sivuston sisältöä.

Miksi kannattaa ottaa yhteyttä verkkosivuston omistajaan?

Vaikka Google poistaisi sivuston tai kuvan hakutuloksista, sivu on edelleen olemassa alkuperäisellä sivustolla. Tämä tarkoittaa sitä, että se voidaan löytää sivuston URL-osoitteen, sosiaalisessa mediassa jaettujen linkkien tai muiden hakukoneiden kautta.

Paras vaihtoehto on ottaa yhteyttä verkkosivuston omistajaan, koska hän voi poistaa sivun kokonaan.

Huomaa: Valokuvan tai tietojen näkyminen Googlen hakutuloksissa kertoo vain siitä, että ne ovat internetissä. Se ei tarkoita, että Google suosittelee niitä.

Näin otat yhteyttä verkkosivuston omistajaan

Voit ottaa yhteyttä sivuston omistajaan usealla tavalla:

1. Ota yhteyttä ‑linkki: Etsi "Ota yhteyttä" ‑linkki tai verkkosivuston omistajan sähköpostiosoite. Tiedot löytyvät usein sivuston etusivulta.
  2. Etsi yhteystiedot Whois-haulla: Voit tehdä Googlella Whois ("kuka on"?) ‑haun sivuston omistajasta. Siirry osoitteeseen google.com ja kirjoita hakukenttään whois www.example.com. Verkkosivuston omistajan sähköpostiosoite löytyy usein "Registrant Email" (Verkkotunnuksen haltijan sähköpostiosoite)- tai "Administrative Contact" (Hallinnollinen yhteyshenkilö) -kohdasta.
  3. Ota yhteyttä sivuston verkkopalvelusta vastaavaan yritykseen: Whois-haku sisältää usein tietoja verkkosivuston verkkopalveluista vastaavasta yrityksestä. Jos et tavoita verkkosivuston omistajaa, yritä ottaa yhteyttä sivuston hosting-palveluun.

Jos verkkosivuston omistaja on jo tehnyt pyytämäsi muutokset hakutuloksissa esiintyvään sivustoon, voit pyytää Googlea poistamaan vanhentuneet tiedot tekemällä verkkosivun poistopyynnön.