Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Åtgärda meddelandet Ovanlig trafik från ditt datornätverk på Google Sök

Om ett nätverk som du använder, inklusive ett VPN-nätverk, verkar skicka automatisk trafik till Google Sök kan du få ett meddelande om att våra system har upptäckt ovanlig trafik från ditt datornätverk.

Vad du ska göra när du får det här meddelandet

Meddelandet visar sannolikt en reCAPTCHA. Gör reCAPTCHA-testet för att bekräfta att du är en person och inte en robot. När du har gjort det försvinner meddelandet och du kan använda Google igen.

Om du inte får en reCAPTCHA kontrollerar du om

Läs mer om hur du gör ett reCAPTCHA-test.

Vad du ska göra om du fortsätter att få meddelandet

Gör så här om du fortsätter att få meddelandet Ovanlig trafik från ditt datornätverk:

• Läs mer om hur du identifierar och tar bort skadlig programvara.
    • Du eller en annan användare i nätverket kanske har drabbats av skadlig programvara som installerats på datorn utan användarens vetskap. Viss skadlig programvara kan orsaka Google att visa det här meddelandet.
  • Kontakta nätverksadministratören eller en IT-tekniker för att få hjälp med att hitta källan och stoppa problemet.
    • Det här meddelandet kan visas ifall andra som använder samma nätverk som du, till exempel i en skola eller på ett företag, skickar automatiska sökningar till Google.
  • Avinstallera ditt VPN från datorn eller nätverket eller kontakta VPN-leverantören.
    • Det här meddelandet kan visas ifall andra som använder samma virtuella privata nätverk (VPN) som du skickar automatiska sökningar till Google.
    • Detta kan även hända med IPv6-tunneltjänster.
    • Vissa VPN-nätverk och tunneltjänster gör att all trafik blockeras eftersom de gör det omöjligt för Google att skilja på tillåten och otillåten trafik.
  • Kontakta internetleverantören om felet.
    • Det här meddelandet kan visas om andra som använder samma internetleverantör som du skickar automatiska sökningar till Google.

Så här gör du om du är nätverksadministratör eller -leverantör

Om du administrerar ett nätverk eller är en internet- eller VPN-leverantör kan du leta upp källorna för automatisk trafik till Google och blockera dem. När de automatiska sökningarna har stoppats bör dina användare kunna söka normalt på Google.

Nätverksadministratörer eller andra bör noggrant granska ett IP-utrymme innan de köper det från en IP-mäklare. Om möjligt ber du att testa nätverket först för att se till att det har åtkomst till viktiga webbplatser och att det inte har några befintliga blockeringar.

Vad betraktar Google som automatisk trafik

• Sökningar från dessa källor:
    • robotar
    • datorprogram
    • automatiserade tjänster
    • sökskrapor
  • användning av programvara som skickar sökningar till Google för att ta reda på hur en webbplats eller webbsida rankas på Google.