Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Løs meldingen «Uvanlig trafikk fra datanettverket ditt» i Google Søk

Hvis et nettverk du bruker, inkludert VPN-nettverk, ser ut til å sende automatisert trafikk til Google Søk, kan det hende du ser meldingen «Systemene våre har oppdaget uvanlig trafikk fra datanettverket ditt».

Hva kan du gjøre hvis du får denne meldingen?

Meldingen viser deg mest sannsynlig en reCAPTCHA-oppgave. Du må løse reCAPTCHA-oppgaven for å vise at du er en person og ikke en robot. Så snart du har løst oppgaven, forsvinner meldingen, og du kan bruke Google igjen.

Hvis du ikke ser noen reCAPTCHA-oppgave, bør du sjekke om

Finn ut hvordan du løser reCAPTCHA-oppgaver.

Hva kan du gjøre hvis du får denne meldingen flere ganger?

Hvis du fortsatt får meldingen «Uvanlig trafikk fra datanettverket ditt», kan du gjøre dette:

• Finn ut hvordan du kan oppdage og fjerne skadelig programvare.
    • Du eller en annen bruker i nettverket kan ha skadelig programvare. Dette er programvare som kan installeres på datamaskinen uten at du er klar over det. Noe skadelig programvare kan føre til at Google viser denne meldingen.
  • Ta kontakt med nettverksadministratoren eller en IT-ekspert for å få hjelp til å finne kilden til problemet og stoppe det.
    • Du kan se denne meldingen hvis andre som bruker det samme nettverket som deg, for eksempel på skoler eller i bedrifter, sender automatiske søk til Google.
  • Avinstaller VPN-programmet fra datamaskinen eller nettverket, eller kontakt VPN-leverandøren.
    • Du kan få denne meldingen hvis andre som bruker samme virtuelle private nettverk (VPN) som deg, sender automatiske søk til Google.
    • Dette kan også skje med IPv6-tunneltjenester.
    • Noen VPN-er og tunneltjenester fører til at all trafikk blokkeres, fordi de gjør det umulig for Google å skille mellom skadelig og vanlig trafikk.
  • Kontakt internettleverandøren din for å få hjelp med denne feilen.
    • Du kan få denne meldingen hvis andre som har samme internettleverandør som deg, sender automatiske søk til Google.

Dette kan du gjøre hvis du er nettverksadministrator eller -leverandør

Hvis du administrerer et nettverk eller er internett- eller VPN-leverandør, må du finne kilden til den automatiserte trafikken som går til Google, og blokkere den. Når de automatiske søkene har stoppet, skal brukerne kunne søke som vanlig på Google.

Nettverksadministratorer eller andre må sjekke grundig før de kjøper IP-adresser fra en IP-forhandler. Hvis det er mulig, kan du be om å få teste nettverket først for å sjekke at det kan få tilgang til populære nettsteder og ikke har noen blokkeringer.

Hva anser Google som automatisert trafikk?

• Søk sendt fra disse kildene:
    • roboter
    • dataprogrammer
    • automatiske tjenester
    • søkeskrapere
  • programvare som sender søk til Google for å se Google-rangeringen til et nettsted eller en nettside