Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Het bericht 'Ongebruikelijk verkeer vanaf uw computernetwerk' van Google Zoeken oplossen

Als een netwerk dat je gebruikt, waaronder VPN-netwerken, geautomatiseerd verkeer naar Google Zoeken lijkt te sturen, kun je dit bericht krijgen: 'Onze systemen hebben ongebruikelijk verkeer vanaf uw computernetwerk vastgesteld'.

Wat je moet doen als je dit bericht krijgt

Het bericht bevat waarschijnlijk een reCAPTCHA. Los de reCAPTCHA op om te bevestigen dat je een persoon bent en geen robot. Nadat je de oplossing hebt ingevoerd, verdwijnt het bericht en kun je Google weer gebruiken.

Als je geen reCAPTCHA krijgt, check je het volgende:

Meer informatie over hoe je een reCAPTCHA oplost

Wat je moet doen als je het bericht blijft krijgen

Dit kun je doen als je de melding over ongebruikelijk verkeer van je computernetwerk blijft krijgen:

• Check meer informatie over hoe je malware kunt detecteren en verwijderen.
    • Misschien heb jij (of een andere gebruiker) in je netwerk malware. Dit is schadelijke software die zonder je medeweten op je computer kan worden geïnstalleerd. Sommige malware kan ertoe leiden dat Google dit bericht toont.
  • Neem contact op met je netwerkbeheerder of IT'er om de bron te vinden en het probleem te verhelpen.
    • Je kunt dit bericht krijgen als anderen die hetzelfde netwerk gebruiken als jij, zoals binnen een school of bedrijf, geautomatiseerde zoekopdrachten naar Google sturen.
  • Verwijder het VPN van je computer of netwerk, of neem contact op met je VPN-provider.
    • Je kunt dit bericht krijgen als andere gebruikers die hetzelfde Virtual Private Network (VPN) gebruiken, geautomatiseerde zoekopdrachten naar Google sturen.
    • Dit kan ook gebeuren met IPv6-tunnelservices.
    • Sommige VPN's en tunnelservices zorgen ervoor dat al het verkeer wordt geblokkeerd, omdat Google door deze services niet het verschil kan opmaken tussen kwaadwillig en niet-kwaadwillig verkeer.
  • Neem contact op met je internetprovider over de fout.
    • Je kunt dit bericht krijgen als anderen die dezelfde internetprovider gebruiken als jij, geautomatiseerde zoekopdrachten naar Google sturen.

Wat je moet doen als je netwerkbeheerder of provider bent

Als je een netwerk beheert of bij een internetservice of VPN-provider werkt, zoek je de bronnen van geautomatiseerd verkeer naar Google en blokkeer je deze. Nadat de geautomatiseerde zoekopdrachten zijn gestopt, moeten je gebruikers weer normaal kunnen zoeken op Google.

Netwerkbeheerders of anderen moeten IP-ruimten grondig checken voordat ze deze kopen bij een IP-makelaar. Vraag indien mogelijk eerst of het netwerk toegang heeft tot grote websites en geen bestaande blokkeringen bevat.

Wat Google beschouwt als geautomatiseerd verkeer

• Zoekopdrachten die vanuit deze bronnen worden gestuurd:
    • Robots
    • Computerprogramma's
    • Geautomatiseerde services
    • Zoekmachinescrapers
  • Gebruik van software die zoekopdrachten naar Google stuurt om te bepalen wat de positie van een website of webpagina op Google is