'Ongebruikelijk verkeer vanaf uw computernetwerk'

Als het erop lijkt dat apparaten in uw netwerk geautomatiseerd verkeer verzenden naar Google, kan 'Onze systemen hebben ongebruikelijk verkeer vanaf uw computernetwerk vastgesteld' worden weergegeven.

Wat Google beschouwt als geautomatiseerd verkeer

• Zoekopdrachten laten verzenden door een robot, een computerprogramma, een geautomatiseerde service of een scraper van zoekmachines.
  • Het gebruik van software die zoekopdrachten naar Google verzendt om te bepalen welke positie een website of webpagina in de zoekresultaten van Google heeft.

Wat u kunt doen als u dit bericht ziet

De foutpagina geeft waarschijnlijk een CAPTCHA weer (een kronkelig woord met een tekstvak eronder). Typ dit woord in het tekstvak om verder te kunnen gaan met zoeken op Google. Op die manier weten we dat u een mens bent en geen robot. Nadat u de CAPTCHA correct heeft getypt, verdwijnt dit bericht en kunt u Google weer gebruiken.

Veelvoorkomende problemen

Er wordt geen CAPTCHA weergegeven

Probeer de volgende stappen uit te voeren als er geen CAPTCHA wordt weergegeven, in deze volgorde:

1. Controleer uw computer op malware. Malware is schadelijke software die op uw computer kan worden geïnstalleerd zonder dat u het weet. Sommige malware kan ertoe leiden dat Google dit bericht weergeeft. Lees hoe u malware kunt detecteren en verwijderen.
  2. Neem contact op met uw netwerkbeheerder. Als u een wifi-netwerk met anderen deelt, bijvoorbeeld op een school of bedrijf, is er misschien een andere computer in het netwerk die geautomatiseerde zoekopdrachten naar Google verzendt. Wellicht kan uw netwerkbeheerder of IT-deskundige de bron van het geautomatiseerde verkeer vinden en stopzetten.
  3. Reset uw modem of router. Als u geen netwerkbeheerder heeft, kunt u proberen of het probleem wordt opgelost door uw modem of router te resetten.

Nadat de geautomatiseerde zoekopdrachten zijn gestopt, moet u weer normaal kunnen zoeken op Google.

Ik zou niet moeten worden geblokkeerd

De blokkering kan verband houden met uw gebruik van een VPN-browserplug-in of -programma. U kunt het VPN verwijderen van uw computer of netwerk om te controleren of dat verschil maakt.

Sommige VPN's verzenden verkeer dat in strijd is met de wet of de servicevoorwaarden van websites. Als u internetprovider bent, legt u aan uw gebruikers uit waarom ze deze VPN's moeten verwijderen. Wanneer het misbruik van het netwerk van Google stopt, stoppen we automatisch met het blokkeren van IP-adressen/internetproviders die ons geautomatiseerd internetverkeer sturen.