Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google Haun "Epätavallista liikennettä tietokoneverkostasi" ‐ilmoitus

Jos käyttämäsi verkko, mukaan lukien VPN-verkot, näyttää lähettävän automaattista liikennettä Google Hakuun, saatat nähdä ilmoituksen "Järjestelmämme ovat havainneet epätavallista liikennettä tietokoneverkostasi".

Mitä tehdä, kun näet ilmoituksen

Ilmoituksessa näkyy todennäköisesti reCAPTCHA. Vastaamalla reCAPTCHA-kysymykseen voit vahvistaa, että olet henkilö etkä robotti. Kun olet vastannut, ilmoitus häviää ja voit jatkaa Googlen käyttöä.

Jos et saa reCAPTCHAa, tarkista että

Katso, miten voit vastata reCAPTCHA-kysymykseen.

Mitä tehdä, jos näet ilmoituksen toistuvasti

Jos saat edelleen "Epätavallista liikennettä tietokoneverkostasi" ‑ilmoituksen, noudata seuraavia ohjeita:

• Lue lisää haittaohjelmien havaitsemisesta ja poistamisesta.
    • Sinulla tai toisella verkkosi käyttäjällä voi olla haittaohjelma. Se on haitallinen ohjelmisto, joka voidaan asentaa tietokoneelle tietämättäsi. Jotkin haittaohjelmat voivat aiheuttaa kyseisen ilmoituksen näkymisen Googlessa.
  • Pyydä verkon järjestelmänvalvojalta tai IT-asiantuntijalta apua lähteen löytämiseen ja ongelman ratkaisemiseen.
    • Voit saada tämän ilmoituksen, jos muut samaa verkkoa käyttävät henkilöt (esim. oppilaitoksessa tai yrityksessä) lähettävät automaattisia hakuja Googleen.
  • Poista VPN tietokoneelta tai verkosta tai ota yhteyttä VPN-palveluntarjoajaan.
    • Voit saada tämän ilmoituksen, jos muut samaa virtuaalista yksityisverkkoa (VPN) käyttävät lähettävät automaattisia hakuja Googleen.
    • Näin voi käydä myös IPv6-tunnelipalveluiden kanssa.
    • Jotkin VPN:t ja tunnelipalvelut estävät kaiken liikenteen, koska tällöin Google ei voi erottaa haitallista liikennettä haitattomasta.
  • Kysy virheestä internetpalveluntarjoajalta.
    • Voit saada tämän ilmoituksen, jos muut saman internetpalveluntarjoajan käyttäjät lähettävät automaattisia hakuja Googleen.

Mitä tehdä, jos olet verkon järjestelmänvalvoja tai palveluntarjoaja

Jos olet verkon järjestelmänvalvoja tai internet- tai VPN-palveluntarjoaja, etsi Googleen tulevan automaattisen liikenteen lähteet ja estä ne. Kun automaattiset haut ovat lakanneet, käyttäjiesi pitäisi pystyä tekemään hakuja Googlessa normaalisti.

Verkon järjestelmänvalvojien ja muiden tulee harkita tarkasti, ennen kuin he ostavat IP-tilaa IP-välittäjältä. Jos mahdollista, kannattaa pyytää ensin verkon testausta, jotta voidaan varmistaa, että verkossa voi käyttää suosittuja sivustoja eikä siinä ole estoja.

Mitä Google pitää automaattisena liikenteenä

• Näistä lähteistä lähetetyt haut:
    • Robotit
    • Tietokoneohjelmat
    • Automatisoidut palvelut
    • Haun haravointiohjelmat
  • Sellaisen ohjelmiston käyttö, joka lähettää hakuja Googleen selvittääkseen verkkosivuston tai verkkosivun sijoituksen Googlessa