”Tietokoneverkostasi peräisin olevaa epätavallista liikennettä”

Saatat nähdä Järjestelmämme havaitsi epätavallista liikennettä tietokoneverkostasi -ilmoituksen, jos vaikuttaa siltä, että verkossasi oleva tietokone tai puhelin lähettää automaattista liikennettä Googleen.

Mitä Google pitää automaattisena liikenteenä

• hakujen lähettäminen robotin, tietokoneohjelman, automatisoidun palvelun tai hakusovelluksen avulla
  • verkkosivuston tai -sivun sijoituksen selvittäminen Googlessa käyttämällä ohjelmistoa, joka lähettää hakuja Googleen.

Toimintaohjeet viestin näkyessä

Virhesivulla on luultavasti captcha-kuvake (vääristynyt sana, jonka alla on tekstikenttä). Kirjoita vääristynyt sana kenttään, jotta voit jatkaa Googlen käyttöä. Näin tiedämme, että olet ihminen etkä robotti. Kun olet kirjoittanut kuvakkeessa näkyvät merkit oikein, viesti häviää näkyvistä ja voit jatkaa Googlen käyttöä.

Yleisiä kysymyksiä

Captcha-kuvaketta ei näy

Jos et näe captcha-kuvaketta, kokeile seuraavia vinkkejä tässä järjestyksessä:

1. Tarkista tietokoneesi haittaohjelmien varalta. Haittaohjelma on haitallinen ohjelmisto, joka voidaan asentaa tietokoneeseesi tietämättäsi. Jotkin haittaohjelmat voivat aiheuttaa kyseisen viestin näkymisen Googlessa. Lisätietoja haittaohjelmien havaitsemisesta ja poistamisesta.
  2. Ota yhteyttä verkon järjestelmänvalvojaan. Jos jaat Wi-Fi-verkon muiden käyttäjien kanssa (esimerkiksi oppilaitoksessa tai yrityksessä), toinen samassa verkossa oleva tietokone saattaa lähettää automaattisia hakuja Googleen. Verkon järjestelmänvalvoja tai muu IT-asiantuntija pystyy ehkä paikallistamaan ja pysäyttämään ongelman lähteen.
  3. Nollaa modeemi tai reititin. Jos verkollasi ei ole järjestelmänvalvojaa, kokeile ratkaista ongelma nollaamalla modeemi tai reititin.

Kun automaattiset haut ovat lakanneet, Google-hakujen pitäisi jälleen onnistua tavalliseen tapaan.

Liikenteeni on estetty syyttä

Google Haku estää IP-osoitteita, IP-alueita ja joissakin tapauksissa kokonaisia ISP:itä, jos suuri osa verkkoihimme tulevasta liikenteestä on haitallista.

Jos esto alkoi edellisten viikkojen kuluessa, se johtuu luultavasti Hola VPN -selainlaajennuksen tai jonkin Mac/Win/Android/iOS-ohjelmiston käytöstä. Suosittelemme poistamaan Hola VPN:n tietokoneeltasi tai verkostasi.

Jos edustat internetpalveluntarjoajaa (ISP), kerro käyttäjillesi, miksi tällainen VPN kannattaa poistaa. Kun verkkoomme tuleva haitallinen liikenne lakkaa, peruutamme automaattiselta vaikuttavaa liikennettä lähettäneiden IP:iden/ISP:iden eston. Täältä saat lisätietoja Hola VPN:stä.

Joskus myös muu kuin Hola-liikenne katsotaan haitalliseksi. Pyrimme muokkaamaan suojausmenetelmiämme siten, että tulevaisuudessa estetään vain Hola-liikenne.