Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Resoldre el missatge "Els nostres sistemes han detectat trànsit poc habitual de la xarxa informàtica" de la Cerca de Google

Si una xarxa que utilitzeu, com ara una xarxa VPN, sembla que està enviant trànsit automatitzat a la Cerca de Google, és possible que rebeu el missatge "Els nostres sistemes han detectat trànsit poc habitual de la xarxa informàtica".

Què cal fer quan rebeu aquest missatge

És molt probable que al missatge es mostri un reCAPTCHA. Per confirmar que sou una persona i no un robot, resoleu el reCAPTCHA. Un cop l'hàgiu resolt, el missatge desapareixerà i podreu tornar a utilitzar Google.

Si no rebeu cap reCAPTCHA, comproveu el següent:

Obteniu informació sobre com podeu resoldre un reCAPTCHA.

Què cal fer si continueu rebent el missatge

A continuació, us indiquem què podeu fer si continueu rebent el missatge "Els nostres sistemes han detectat trànsit poc habitual de la xarxa informàtica":

• Obteniu informació sobre com podeu detectar i suprimir programari maliciós.
    • És possible que vosaltres o un altre usuari de la xarxa tingueu programari maliciós, que es pot instal·lar a l'ordinador sense que ho sapigueu. La presència d'alguns programaris maliciosos pot fer que Google mostri aquest missatge.
  • Contacteu amb l'administrador de la xarxa o amb un professional de TI perquè us ajudi a localitzar la font del problema i aturar-lo.
    • Pot ser que rebeu aquest missatge si altres persones que utilitzen la mateixa xarxa que vosaltres, com ara d'un centre educatiu o d'una empresa, envien cerques automatitzades a Google.
  • Desinstal·leu la VPN de l'ordinador o de la xarxa, o contacteu amb el proveïdor de VPN.
    • Pot ser que rebeu aquest missatge si altres persones que utilitzen la mateixa xarxa privada virtual (VPN) que vosaltres envien cerques automàtiques a Google.
    • Això també pot passar amb els serveis de túnel IPv6.
    • Algunes VPN i alguns serveis de túnel fan que es bloquegi tot el trànsit perquè no permeten que Google diferenciï entre el trànsit abusiu i el no abusiu.
  • Contacteu amb el proveïdor d'Internet per informar-lo de l'error.
    • Pot ser que rebeu aquest missatge si altres persones que utilitzen el mateix proveïdor d'Internet que vosaltres envien cerques automatitzades a Google.

Què cal fer si sou un administrador o proveïdor de xarxa

Si administreu una xarxa o sou un servei d'Internet o un proveïdor de VPN, localitzeu les fonts de trànsit automatitzat a Google i bloquegeu-les. Un cop s'aturin les cerques automatitzades, els usuaris haurien de poder fer cerques a Google amb normalitat.

Els administradors de la xarxa o altres persones han de fer valoracions exhaustives abans de comprar un espai d'IP a un agent d'IP. Si és possible, demaneu primer provar la xarxa per assegurar-vos que pugui accedir als llocs web principals i que no hi tingui cap bloqueig.

Què considera Google que és trànsit automatitzat

• Cerques enviades des d'aquestes fonts:
    • Robots.
    • Programes informàtics.
    • Serveis automatitzats.
    • Eines per indexar resultats de cerca.
  • Ús de programari que envia cerques a Google per saber el posicionament d'un lloc web o d'una pàgina web a Google.