Få information om dina foton och omgivningar

Du kan få detaljer eller jobba med dina foton, saker omkring dig och bildsökningar med Google Lens.

Obs!

• Lens kan översätta text till alla språk i Google Översätt.
  • Shoppingresultat finns i Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Colombia, Danmark, Filippinerna, Frankrike, Indien, Indonesien, Irland, Italien, Japan, Kanada, Malaysia, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Ryssland, Schweiz, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydafrika, Sydkorea, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, UAE, USA och Österrike.

Du kan använda Google Lens med

• Google Foto
  • Google Assistent på de flesta Android-telefoner
  • Google-appen på vissa Android-telefoner, t.ex. Pixel.

Få detaljer och jobba med dina foton

1. Öppna appen Google Foto Foto på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Välj ett foto.
  3. Tryck på Lens .
  4. Kontrollera detaljerna, jobba med fotot eller hitta liknande produkter.

Det här kan du göra om du tar ett foto av följande:

• Kläder och hemvaror: Hitta liknande produkter och var du kan köpa dem.
  • Streckkoder: Använd en streckkod för att hitta information om en produkt, t.ex. var du kan köpa den.
  • Ett visitkort: Spara telefonnumret eller adressen för en kontakt.
  • En bok: Få en sammanfattning och läs recensioner.
  • Ett flygblad eller en reklamskylt: Lägg till eventet i din kalender.
  • Ett landmärke eller en byggnad: Se historiska fakta, öppettider med mera.
  • En målning på ett museum: Läs om konstnären och lär dig mer.
  • En växt eller ett djur: Lär dig mer om arter och raser.

Tips! Om du vill kopiera text trycker du på och markerar de ord du vill kopiera.

Översätta en skärmdump på en Pixel 3 och senare

Obs! Det går bara att översätta skärmdumpar på följande språk:

• kinesiska
  • franska
  • tyska
  • hebreiska
  • hindi
  • italienska
  • japanska
  • koreanska
  • portugisiska
  • spanska
  1. Öppna den webbplats eller app som du vill få översatt på en Pixel 3 eller senare.
  2. Ta en skärmbild. Läs mer om hur du tar en skärmbild.
  3. Öppna Google Foto-appen Foto.
  4. Välj den skärmbild du vill översätta och tryck sedan på Lens  följt av Översätt.

Se och ta bort din Google Lens-aktivitet

Hitta och ta bort din Google Lens-aktivitet genom att gå till sidan Lens i Min aktivitet. Läs om hur du styr vad som sparas på ditt Google-konto

Om du inte vill att din Google Lens-aktivitet sparas i ditt Google-konto inaktiverar du Webb- och appaktivitet. Läs om hur du ser och styr din webb- och appaktivitet.