Lisätietojen hakeminen kuvista ja ympäristöstä

Voit hakea lisätietoja kuvista, ympäröivistä kohteista ja kuvahauista ja suorittaa niihin liittyviä toimintoja Google Lensilla.

Huomioitavaa:

• Lens voi kääntää tekstiä kaikille Google Kääntäjän kielille.
  • Ostostulokset ovat saatavilla Alankomaissa, Australiassa, Belgiassa, Brasiliassa, Chilessä, Espanjassa, Etelä-Afrikassa, Etelä-Koreassa, Filippiineillä, Indonesiassa, Intiassa, Irlannissa, Italiassa, Itävallassa, Japanissa, Kanadassa, Kolumbiassa, Malesiassa, Meksikossa, Norjassa, Portugalissa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Singaporessa, Sveitsissä, Tanskassa, Tšekin tasavallassa, Turkissa, Uudessa-Seelannissa, Venäjällä, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa.

Voit käyttää Google Lensia

• Google Kuvilla
  • useimpien Android-puhelinten Google Assistantilla
  • Pixelin ja joidenkin muiden Android-puhelinten Kamera-sovelluksella.

Kuvia koskevien tietojen hakeminen ja toimintojen suorittaminen

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse kuva.
  3. Napauta Lens .
  4. Tarkista tiedot, tee toiminto tai hae samankaltaisia tuotteita kuvan tyypin mukaisesti.

Jos otat kuvan

• vaatteista ja kodintarvikkeista: voit etsiä samanlaisia tuotteita ja niiden myyntipaikkoja
  • viivakoodeista: voit etsiä viivakoodin avulla tietoja tuotteesta, esimerkiksi sen myyntipaikasta.
  • käyntikortista: voit tallentaa puhelinnumeron tai osoitteen yhteystietoon
  • kirjasta: voit tutustua yhteenvetoon ja lukea arvosteluja
  • tapahtuman mainoslehtisestä tai mainostaulusta: voit lisätä kyseisen tapahtuman kalenteriisi
  • maamerkistä tai rakennuksesta: voit tutustua paikan historiaan, aukioloaikoihin ja muihin tietoihin
  • maalauksesta museossa: voit lukea lisätietoja taiteilijasta ja oppia uutta
  • kasvista tai eläimestä: voit oppia lisää lajista tai rodusta.

Vinkki: Voit kopioida tekstiä napauttamalla ja valitsemalla haluamiasi sanoja.

Kuvakaappausten kääntäminen Pixel 3:lla ja uudemmilla

Tärkeää: Kuvakaappausten kääntäminen on mahdollista vain näillä kielillä:

• kiina
  • ranska
  • saksa
  • heprea
  • hindi
  • italia
  • japani
  • korea
  • portugali
  • espanja
  1. Siirry Pixel 3:lla tai uudemmalla puhelimella verkkosivustolle tai sovellukseen, jonka haluat kääntää.
  2. Ota kuvakaappaus. Katso ohjeet kuvakaappauksen ottamiseen.
  3. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Kuvat.
  4. Valitse kuvakaappaus, jonka haluat kääntää, napauta Lens  ja sitten Käännä.

Google Lens ‑toiminnan tarkistaminen ja poistaminen

Voit nähdä ja poistaa Google Lens ‑toiminnan Omien Tapahtumien Lens-sivun kautta. Lue lisää Google-tilille tallennettujen tietojen hallinnasta

Jos et halua, että Google Lens ‑toimintaasi (kuva mukaan lukien) tallennetaan Google-tilillesi, poista verkko- ja sovellustoiminta käytöstä. Lue lisää Verkko- ja sovellustoiminnan tarkistamisesta ja ylläpidosta.