Lisätietojen hakeminen kuvista ja ympäristöstä

Voit hakea lisätietoja kuvista, ympäröivistä kohteista ja kuvahauista ja suorittaa niihin liittyviä toimintoja Google Lensilla.

Huomioitavaa:

• Lens voi kääntää tekstiä kaikille Google Kääntäjän kielille.
  • Ostostulokset ovat saatavilla Alankomaissa, Australiassa, Belgiassa, Brasiliassa, Chilessä, Espanjassa, Etelä-Afrikassa, Etelä-Koreassa, Filippiineillä, Indonesiassa, Intiassa, Irlannissa, Italiassa, Itävallassa, Japanissa, Kanadassa, Kolumbiassa, Malesiassa, Meksikossa, Norjassa, Portugalissa, Puolassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Singaporessa, Sveitsissä, Tanskassa, Tšekin tasavallassa, Turkissa, Uudessa-Seelannissa, Venäjällä, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa.

Voit käyttää Google Lensia

• Google Kuvilla
  • useimpien Android-puhelinten Google Assistantilla
  • Pixelin ja joidenkin muiden Android-puhelinten Kamera-sovelluksella.

Kuvia koskevien tietojen hakeminen ja toimintojen suorittaminen

Tärkeää: Lataa ja asenna Google Lens ‑sovellus ennen Google Lensin käyttöä.

1. Avaa Google Kuvat ‑sovellus Photos Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse kuva.
  3. Valitse Google Lens Google Lens.
  4. Voit tarkistaa tiedot, tehdä toimintoja tai hakea samanlaisia tuotteita sen mukaan, millainen kuva on kyseessä.

Jos otat kuvan

• vaatteista ja kodintarvikkeista: voit etsiä samanlaisia tuotteita ja niiden myyntipaikkoja
  • viivakoodeista: voit etsiä viivakoodin avulla tietoja tuotteesta, esimerkiksi sen myyntipaikasta.
  • käyntikortista: voit tallentaa puhelinnumeron tai osoitteen yhteystietoon
  • kirjasta: voit tutustua yhteenvetoon ja lukea arvosteluja
  • tapahtuman mainoslehtisestä tai mainostaulusta: voit lisätä kyseisen tapahtuman kalenteriisi
  • maamerkistä tai rakennuksesta: voit tutustua paikan historiaan, aukioloaikoihin ja muihin tietoihin
  • maalauksesta museossa: voit lukea lisätietoja taiteilijasta ja oppia uutta
  • kasvista tai eläimestä: voit oppia lisää lajista tai rodusta.

Vinkki: Voit kopioida tekstiä napauttamalla ja valitsemalla haluamiasi sanoja.

Tietoja lähistöllä olevista asioista

1. Avaa Lens Android-puhelimellasi.
    • Google Assistantilla: Sano Ok Google. Valitse oikeasta alareunasta Google Lens Google Lens.
    • Pixelillä ja joillakin muilla Android-puhelimilla: Avaa laitteen Google Kamera ‑sovellus Camera Appja sitten Lisää ja sitten Google Lens  Google Lens.
    • Jos et näe Google Lens ‑kuvaketta, Google Lens ei löydä tietoja lähistöllä olevista asioista puhelimellasi.
  2. Osoita kohdetta kameralla.
  3. Napauta kohdetta näytöltä.
    • Jos haluat valita tekstiä, napauta sanaa, napauta sitä uudelleen ja vedä sinisiä pisteitä.
  4. Valitse Puhu Voice search button tap to speak.
  5. Esitä kysymys tai sano komento:
    • Mikä tämä on?
    • Miten korkea tämä on?
    • Lisää tämä Google Keepiin.

Tiedon hakeminen kuvahaun tuloksista

1. Siirry puhelimella tai tabletilla osoitteeseen images.google.com ja hae kuvaa.
    • Google Lensin haku toimii tällä hetkellä vain still-kuvilla ja vain kuvahausta käsin.
    • Haku ei toimi loukkaavilla kuvilla.
  2. Napauta kuvatulosta.
  3. Valitse Google Lens Google Lens.
  4. Napauta valkoista pistettä, jos se on näkyvillä. Muussa tapauksessa ympyröi kuvan osa sormella tai näyttökynällä.
  5. Napauta kuvatulosta.
  6. Jos haluat poistua Lensista ja palata kuvahakuun, valitse Sulje Remove.

Google Lens ‑toiminnan tarkistaminen ja poistaminen

Voit nähdä ja poistaa Google Lens ‑toiminnan Omien Tapahtumien Lens-sivun kautta. Lue lisää Google-tilille tallennettujen tietojen hallinnasta

Jos et halua, että Google Lens ‑toimintaasi (kuva mukaan lukien) tallennetaan Google-tilillesi, poista verkko- ja sovellustoiminta käytöstä. Lue lisää Verkko- ja sovellustoiminnan tarkistamisesta ja ylläpidosta.