Lägga till, ordna och dela böcker

Du kan samla böcker och tidskrifter i ett eget bibliotek på Google Böcker.

Lägga till böcker i biblioteket

1. Öppna Google Böcker.
  2. Klicka på Mitt bibliotek.
  3. Välj en kategori, till exempel Favoriter eller Läser nu.
  4. Klicka på Inställningar Inställningar och sedan Lägg till efter ISBN eller ISSN.
  5. Ange ISBN- eller ISSN-numren för böckerna eller tidskrifterna du vill lägga till.
  6. Klicka på Lägg till böcker.

Lägga till en bok som du redan tittar på

1. Håll muspekaren över Lägg till i mitt bibliotek högst upp på skärmen.
  2. Klicka på en kategori.

Ta bort böcker från biblioteket

1. Öppna Google Böcker.
  2. Klicka på Mitt bibliotek.
  3. Välj kategorin som boken tillhör.
  4. Klicka på Ta bort under boken eller tidskriften.
  5. Bekräfta valet.

Ordna böcker i kategorier

Du kan ha olika kategorier i biblioteket. De kallas bokhyllor. Vissa kategorier har redan skapats, men du kan lägga till fler.

Skapa en kategori
  1. Öppna Google Böcker.
  2. Klicka på Logga in uppe till höger.
  3. Klicka på Mitt bibliotek.
  4. Klicka på Ny hylla till vänster.
  5. Skriv ett namn.
  6. Valfritt: Om du inte vill att andra ska se kategorin väljer du Gör privat.
  7. Klicka på Skapa bokhylla.
Radera en kategori

Du kan radera kategorier som du har skapat. Om du raderar en kategori raderas alla böcker, etiketter och anteckningar i den.

1. Öppna Google Böcker.
  2. Klicka på Logga in uppe till höger.
  3. Klicka på Mitt bibliotek.
  4. Välj en kategori som du vill radera.
  5. Klicka på Inställningar Inställningar och sedan Radera bokhylla.
  6. Bekräfta valet.

Dela böcker i biblioteket

Du kan göra kategorier i biblioteket offentliga så att andra kan se dem.

1. Öppna Google Böcker.
  2. Klicka på Logga in uppe till höger.
  3. Klicka på Mitt bibliotek.
  4. Om meddelandet Din profil på Google är inte länkad till Böcker visas till vänster klickar du på Visa min profil bredvid mina offentliga uppgifter för Böcker.
  5. Klicka på en kategori till vänster.
  6. Klicka på Inställningar Inställningar och sedan Redigera egenskaper.
  7. Klicka på Gör offentlig bredvid Synlighet.
  8. Klicka på Spara.