Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Finn faktasjekker i søkeresultater

Hvordan ser faktasjekker ut?

På Google Søk

Hvis et nettsted har faktasjekket en påstand relatert til søket ditt, kan det hende du får et søkeresultat med en boks med følgende informasjon:

• påstanden som er sjekket
  • hvem som kom med påstanden
  • navnet til utgiveren som utførte faktasjekken
  • et sammendrag av utgiverens faktasjekk

På Google Bilder

Når et bilde er fra en side med relatert faktasjekket innhold, kan du finne følgende:

I søkeresultater:

• en «Faktasjekk»-etikett på miniatyrbildet
  • Navnet på domenet som utfører faktasjekken

Etter at du har valgt et bilde i søkeresultatene:

• påstanden
  • navnet til utgiveren som utførte faktasjekken
  • et sammendrag av utgiverens faktasjekk

I Google Nyheter

Du kan finne artikler med faktasjekker fra nyhetsutgivere et par steder i Google Nyheter:

• Hovedoppslag: Disse artiklene har en «Faktasjekk»-etikett.
  • Alt om emnet Alt om emnet: Har en egen «Faktasjekk»-del.
  • På datamaskiner:  Et «Faktasjekk»-kort i Google Nyheter er tilgjengelige i enkelte land.

Er du uenig i en faktasjekk?

Google står ikke bak faktasjekkene. Hvis du er uenig i en faktasjekk, bør du kontakte nettstedeieren som publiserte den.

Rapportér nettsøppel eller misbruk

Hvis du får informasjon i søkeresultater som du mener er nettsøppel, for eksempel upassende innhold eller betalte linker, kan du sende oss tilbakemelding. Når du sender tilbakemelding, hjelper du oss med å løse problemet, men vi svarer deg ikke direkte.

På Google Søk

1. Velg Tilbakemelding under faktasjekken.
  2. Forklar problemet, og velg Send.

I Google Nyheter

I appen

1. Åpne Google Nyheter-appen Google Nyheter på telefonen.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny.
  3. Rull ned, og trykk på Hjelp og tilbakemelding etterfulgt avSend tilbakemelding.
  4. Forklar problemet, og trykk på Send Send.

På datamaskiner

1. Gå til Google Nyheter.
  2. Rull ned til bunnen av siden, og klikk deretter på Send tilbakemelding.
  3. Forklar problemet, og klikk på Send.

Hvordan behandler Google faktasjekker?

Hvis en faktasjekk fra en utgiver oppfyller bestemte krav, viser Google automatisk et sammendrag av faktasjekken. Her ser du et sammendrag av disse kravene:

• Utgiveren av faktasjekken må være en pålitelig kilde til informasjon (avgjøres av en algoritme)
  • Innholdet må tydelig vise
    • hvilke påstander som sjekkes
    • konklusjonene om påstandene
    • hvordan man kom frem til konklusjonene
    • henvisninger og primære kilder til informasjon

Husk at Google ikke støtter noen av disse faktasjekkene.

Hvis du er utgiver, kan du finne ut mer om hvordan Google behandler faktasjekker. Hvis du er utvikler, kan du finne ut hvordan du legger til de nødvendige strukturerte dataene på siden din.